Companii Tech

Mașini autonome, cu conectivitate 5G, pentru spitale smart

29 iun. 2020 < 1 min

Mașini autonome, cu conectivitate 5G, pentru spitale smart

Reading Time: < 1 minut

În plină blocadă impusă de SUA, Huawei încă mai reușește să găsească parteneri pentru tehnologiile sale pe bază de conectivitate 5G. Cel mai recent client, domeniul medical din Tailanda. Gigantul telecom chinez este implicat într-un proiect pilot, care vizează utilizarea de mașini autonome, cu conectivitate 5G, într-un spital smart, cu cooperarea autorităților naționale de comunicații fin Tailanda.

Proiectul 5G Huawei se derulează în cadrul spitalului Siriraj, primul și cel mai mare spital din această țară, aflat în Bangkok. Vehiculul autonom folosește servicii 5G de la compania chineză pentru a furniza un servicii de livrare, fără contact uman, a materialelor medicale.

Mai puțin contact uman

Serviciul poate înlocui forța de muncă în serviciile de logistică, deoarece poate opera în medii complexe. Mașina autonomă este proiectată pentru a oferi servicii „reducând în același timp volumul de muncă pentru lucrătorii din domeniul sănătății și îmbunătățind siguranța pacienților”, se arată într-un comunicat al companiei chineze, citat de telecompaper.com. Se preconizează că integrarea tehnologiei 5G va fi introdusă treptat în sistemul național de sănătate din Thailanda pentru o transformare inteligentă a spitalului în viitorul apropiat.

Prin spitalul Siriraj trec anual peste 3 milioane de pacienți, fiind dotat cu peste 2.000 de paturi. Spitalul a fost fondat în 1888 și este unul dintre cele mai important centrul medical din Asia de Sud-Est.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: