Companii Finanțe Stiri

Mastercard preia VocaLink

22 iul. 2016 2 min

Mastercard preia VocaLink

Reading Time: 2 minute

mastercard logoMastercard Incorporated a anuntat astazi definitivarea unui acord pentru preluarea unei participatii de 92,4% din VocaLink Holdings Limited, in schimbul sumei nete de 700  milioane lire sterline (circa 920 milioane dolari).

Actionarii existenti ai VocaLink vor putea primi inca aproximativ 169 milioane lire sterline (aproximativ 220 milioane dolari), in functie de realizarea anumitor indicatori de performanta.

Tranzactia este supusa aprobarii institutiilor reglementatoare si altor conditii de lichidare.

Potrivit acordului, majoritatea actionarilor VocaLink vor pastra o participatia de 7,6 procente pentru minimum 3 ani.

Situata in Londra, VocaLink opereaza platforme tehnologice de plati pentru scheme de plata din Marea Britanie precum:

  • BACS – Casa Automata de Decontare (ACH), ce permite operatiuni de plata de tip direct debit si direct credit intre conturi bancare
  • Faster Payments – serviciul in timp real account-to-account ce permite plati prin intermediul telefonului mobil, fix sau prin internet
  • LINK – reteaua de ATM-uri din Marea Britanie

In plus, VocaLink ofera produse inovatoare cu potential global, precum ZAPP, o aplicatie de plati mobile care utilizeaza tehnologia Fast ACH, si care opereaza solutii de software si asigura servicii de suport ACH in Singapore, Statele Unite, Suedia si Thailanda. In 2015, compania a raportat venituri de 182 milioane lire sterline, dupa ce a procesat pe parcursul anului peste 11 miliarde de tranzactii.

Aceasta achizitie accelereaza eforturile Mastercard, de a fi un participant activ la toate tipurile de plati electronice si fluxuri de plata, precum si de a-si extinde serviciile oferite consumatorilor si partenerilor sai. Astfel, Mastercard va ocupa un rol strategic mai important in ecosistemul de plati din Marea Britanie, importand in acelasi timp inovatia si expertiza globala in piata de provenienta a VocaLink. Rezultatul va aduce mai multa diversitate la nivelul metodelor de plata disponibile consumatorilor, comerciantilor si autoritatilor, arata compania, intr-un comunicat de presa.

“Suntem incantati de oportunitatea de a ne juca un rol mai important in Marea Britanie, o piata cu deosebita relevanta strategica pentru Mastercard,” a declarat Ajay Banga, presedinte si CEO, Mastercard.

“VocaLink este o companie unica, cu oameni si o tehnologie extraordinare. Ne dorim sa maximizam tehnologia, prin investitii, si sa o integram in produsele si solutiile noastre, atat in Marea Britanie, cat si la scara globala”, a adaugat Ajay Banga.

VocaLink sustine si dezvolta produsele si serviciile furnizate de Mastercard institutiilor emitente, autoritatilor si comerciantilor, oferindu-le acestora un plus de relevanta si mai multe metode de interactionare cu consumatorul final. Astfel, va fi realizata prima intrepatrundere reala a activitatii traditionale aferente cardurilor cu operatiunile de de compensare, care, cand vor fi pe deplin dezvoltate, vor reprezenta o oportunitate suplimentara de a sustine tranzitia de la numerar si cecuri, in ceea ce priveste platile personale, comerciale sau aferente sectorului public.

“Anuntul de astazi este o veste buna pentru partenerii, clientii si angajatii nostri,” a afirmat David Yates, CEO, VocaLink.

“Vom continua sa ne concentram pe asigurarea performantei sistemelor din Marea Britanie, mentinand cele mai inalte standarde calitative. In acelasi timp, vom investi mai departe in inovatie pentru a furniza solutii de plata pentru consumatori si companii din toata lumea”, a adaugat David Yates.

Dupa finalizarea tranzactiei, Yates se va alatura comitetului executiv al Mastercard.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: