Antreprenori by eMAG

MasterCard transforma un robot in ospatar

1 iun. 2016 2 min

MasterCard transforma un robot in ospatar

Reading Time: 2 minute

MasterCard a lansat prima aplicatie comerciala pentru robotul inteligent Pepper, dezvoltat de SoftBank Robotics. Aplicatia are la baza platforma MasterPass, serviciul global de plati digitale al MasterCard care conecteaza consumatorii si comerciantii, si care permite efectuarea de plati rapide, simple si sigure pe canale şi dispozitive variate. Restaurantele Pizza Hut din Asia sunt primul partener care colaboreaza cu MasterCard pentru a crea o experienta inovatoare a consumatorilor, prin interacţiunea cu Pepper.

Noua aplicatie reprezinta un pas major inainte in dezvoltarea experientelor comerciale conversationale, extinzand capacitatile robotoului prin integrarea serviciilor de asistenta clienti, acces la informatii si vanzari, pentru o experienţa de cumparare fluida. Pizza Hut Asia va implementa in acest sens, pana la sfarsitul anului 2016, un proiect pilot, permitandu-le consumatorilor sa comande cu ajutorul lui Pepper, dar si sa dialogheze cu robotul inteligent.

“Asteptarile consumatorilor de astazi includ un serviciu personalizat, oferte adaptate nevoilor lor, precum si o experienta la cumparare simpla si fluida, atat in mediul fizic, cat şi online” a declarat Tobias Puehse, vice presedinte in cadrul MasterCard Labs Asia Pacific.

“Scopul aplicaţiei este de a oferi consumatorilor o experienta superioara, personalizata si memorabila, prin combinarea inteligentei robotului Pepper cu experienta platilor digitale securizate furnizate de MasterPass”, a spus Tobias Puehse

Un consumator va putea iniţia interactiunea cu Pepper prin simpla intampinare a robotului si asocierea contului sau MasterPass, fie prin intermediul pictogramei Pepper din cadrul portofelului digital, fie prin scanarea codului QR afisat pe tableta robotului. Dupa conectarea la MasterPass, Pepper va putea asista posesorii de carduri, oferindu-i recomandari si oferte personalizate, informatii suplimentare despre produse, precum si asistenta pentru efectuarea checkout-ului si a platii produselor. Pepper va putea initia, aproba si finaliza tranzactii, conectandu-se la MasterPass prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi, tranzactia derulandu-se securizat, in cadrul portofelului digital.

Puteti vedea robotul Pepper intr-o demonstratie, prin accesarea linkului de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=6iJId6Lo1LQ

“Suntem incantaţi sa il primim pe Pepper in familia Pizza Hut. Simplitatea cu care consumatorii se pot conecta, pot interactiona şi tranzacţiona cu Pizza Hut reprezinta elementul cheie al calatoriei digitale transformaţionale a companiei noastre. Prin intermediul robotului inteligent Pepper dotat cu aplicaţia de plasare comenzi şi plaţi, clientii pot beneficia de experiente personalizate atunci cand realizeaza o comanda in magazinele noastre, pot reduce timpii de asteptare la casierii si se pot bucura de o experienta placuta si fluida” a spus Vipul Chawla, Managing Director al retelei de restaurante Pizza Hut din Asia.

Aplicatia a fost dezvoltata de echipa MasterCard Labs din Singapore, unul dintre cele opt centre de cercetare si dezvoltare ale companiei la nivel global. Aplicatia Pepper se adauga programelor MasterCard ce aduc functionalitati de plata oricarui accesoriu sau produs utilizat de consumatori – de la bratari fitness, frigidere si, mai nou, roboti. Integrarea cu Pepper are potentialul de a deschide noi orizonturi in retail, precum servicii de concierge sau cumparaturi personalizate, posibilitatea de a plati la raft sau de a cumpara in magazin, dar a beneficia de livrarea produselor acasa. Aceleasi functionalitati pot fi aplicate si in alte locaţii, precum hoteluri, banci, aeroporturi si alte industrii ce presupun servicii de asistenta a consumatorilor.

Aplicatia a fost prezentata in cadrul evenimentului Pepper Partners Europe, gazduit de SoftBank Robotics Europe (parte a grupului SoftBank Robotics Holding), desfasurat  la Paris, intre 24 si 26 mai, 2016.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: