BizRemote by certSIGN Stiri

MedLife va procesa peste 500.000 de teste pentru detectarea anticorpilor la Covid-19

26 apr. 2020 2 min

MedLife va procesa peste 500.000 de teste pentru detectarea anticorpilor la Covid-19

Reading Time: 2 minute

MedLife a semnat un acord cu Abbott Diagnostics pentru a achiziționa peste 500.000 teste pentru detectarea anticorpilor.  Compania mai anunță că are capacitate să proceseze până la 1 milion de  teste din ser pentru detectarea anticorpilor

Reprezentanții companiei au convingerea că testarea serologică pe populații mari ar putea fi o soluție fiabilă, care va ajuta România să-și repornească economia.

 “Testarea serologică pentru anticorpi este viabilă. Acest lucru înseamnă că se pot testa rapid și la costuri mai mici un număr mult mai mare de cadre medicale. Mai mult, această testare se poate extinde și la nivelul populației, în special în zonele relativ izolate, respectiv în rândul persoanelor cu risc scăzut de contact. În felul acesta, prin determinarea anticorpilor IgM se pot demara rapid anchete epidemiologice și testare RT-PCR în focarele identificate. Nu trebuie să uităm că, este posibil ca pacienții identificați cu IgG să aibă imunitate pe termen mai lung, dar acest lucru nu-l putem dovedi decât testând periodic pacienții în lunile următoare. Credem cu tărie că testarea serologică poate fi folosită pe scară largă pentru orientarea diagnosticului, fiind o metodă cu implicații importante în evaluarea prevalenței infecției cu SARS CoV 2 și, în plus, ar putea ajuta la elaborarea unor strategii de relaxare a măsurilor de distanțare socială și implicit la relansarea economiei românești”, a declarat Mihai Marcu.

Pentru aceasta, compania a semnat deja un acord cu Abbott Diagnostics pentru a achiziționa și procesa în propriile laboratoare peste 500.000 de teste în vederea detectării anticorpilor pentru Covid-19. MedLife are o capacitate de peste un milion de teste până la finele anului. Compania va testa și personalul medical și non-medical al MedLife, angajații companiilor partenere pentru a le ajuta să își reia activitatea în siguranță.

„ Avem o șansă să repornim economia și, în calitate de lider de piață, vrem să punem umărul la combaterea pandemiei. Putem procesa până la 350.000 de teste RT PCR și până la 1 milion de teste din ser pentru detectarea anticorpilor dacă va exista cerere. Până la elucidarea informațiilor legate de nivelul de protecție oferit de anticorpii dobândiți după infecția naturală, atragem atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor de protecție inclusiv de persoanele care sunt depistate cu anticorpi IgG pozitivi anti-SARS CoV-2. Așa cum am spus anterior, măsurile de izolare luate de către autorități au fost extrodinar de bune, având un număr redus de persoane infectate la nivel național față de alte țări. Inclusiv acest studiu dovedește că populația României nu a dobândit imunitate aproape deloc. Pe această cale, dorim sa facem apel către populație să se izoleze, sa stea în continuare acasă dacă se poate și, să se protejeze în deplină conformitate cu dispozițiile Guvernului, ale Președenției, ministerelor și agențiilor implicate. Faptul că datele noastre evidențiază un risc redus de infecție cu SARS CoV 2 în rândul persoanelor analizate prin respectarea măsurilor individuale de protecție, și prevalența este mai mică decât se estima inițial, nu reprezintă sub nicio formă un îndemn către populație de a se proteja mai puțin și nicio recomadare către niciun fel de autoritate de a ridica restricțiile impuse în ultimele 2 luni. Instituțiile statului au informația agregată la nivel național și sunt singurele în măsură să decidă într-o situație de o asemenea anvergură”, a mai spus Mihai Marcu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: