Creativitate CSR Interviuri

Mihai Mănescu: De la idee, la realizarea primului lungmetraj caritabil din România

dec. 25, 2020 2 min

Mihai Mănescu: De la idee, la realizarea primului lungmetraj caritabil din România

Reading Time: 2 minute

Cum s-a născut ideea “Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”, primul film caritabil făcut vreodată în România, în beneficiul HOSPICE Casa Speranței și de ce este important să ajutăm.

Text de Mihai Mănescu, Brand & Communications Manager at HOSPICE Casa Speranței

Când activezi de ani buni în industria filmului și apoi faci trecerea în lumea ONG-urilor, preluând coordonarea departamentului de comunicare din HOSPICE Casa Speranței, știi foarte bine că va veni un moment în viața ta când cele două lumi se vor uni într-un proiect “altfel”. Asta mi s-a întâmplat în 2018, când, impresionat de o scrisoare pe care bunica unei tinere paciente a trimis-o echipei HOSPICE, mi-am dat seama că vreau să spun această poveste sub forma unui film de ficțiune, astfel încât să fie înțeleasă de cât mai mulți oameni, indiferent dacă au trecut sau nu prin experiența HOSPICE, indiferent dacă au cunoscut sau nu o persoană care suferă de cancer. Așa s-a născut primul draft al scenariului, care avea să se transforme în primul film caritabil făcut vreodată în România.

Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” este un proiect în care cred foarte mulți oameni. Este un proiect care beneficiază de sprijinul necondiționat al multor profesioniști din industria filmului, ce și-au unit forțele pentru a realiza o campanie de strângere de fonduri unică, în care toate încasările din biletele de cinematografe vor fi direcționate către serviciile de îngrijire paliativă oferite gratuit de HOSPICE.

Matei Dima și Viva la Vidra, Andrei Gâțu și Colorbitor Productions, John Florescu și Chainsaw Europe, Anca Truță și Vertical Entertainment, regizorul Andrei Huțuleac, directorul de imagine Mihai Ionescu, actorii Maya Prediger, Cosmin Nedelcu, Teodor Corban, Ada Condeescu, Corneliu Ulici, Irina Margareta Nistor sunt doar câțiva dintre cei peste o sută de oameni care au depus un efort uriaș ca filmul să prindă viață.

Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” este un film în realism magic, un film de familie, presărat atât cu momente emoționante, cât și amuzante, un roller coaster de sentimente, care, la final, provoacă spectatorii să își dea seama că și în cele mai întunecate momente ale vieții există lumina speranței. Filmul spune povestea Marei, o tânără pacientă care suferă de cancer și ajunge să fie îngrijită la HOSPICE. Prin intermediul unui copac fermecat aflat în curtea centrului HOSPICE de la Adunații Copăceni, Mara face o călătorie magică în Humuleștiul lui Ion Creangă, unde trăiește, alături de Nică al lui Ștefan a Petrei, “Amintiri din copilărie”.

Așadar, de îndată ce pandemia se va încheia, vă invităm în sălile de cinematograf să vizionați “Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”. Prezența voastră în sală va însemna, automat, o donație pentru HOSPICE și îngrijire pentru pacienții care au nevoie.

Fii parte din Copacul dorințelor

Noutatea și unicitatea acestui film, produs de SC Prietenii Casei Speranței SRL, companie în care HOSPICE Casa Speranței este unic acționar, au atras atenția iubitorilor și criticilor de film, dar și a companiilor. Pentru brandurile care vor awareness și asociere cu proiecte speciale, producătorii au mai multe propuneri de colaborare:

  • Poți avea vizibilitate pe genericul filmului
  • Poți fi partener în cadrul premierei de gală
  • Poți avea activare la premieră
  • Poți să-ți asociezi brandul cu acest film
  • Poți face campanii de marketing asociate

Mihai Mănescu, manager de comunicare al fundației și coordonatorul acestui proiect, deține toate detaliile despre beneficiile de imagine și poate fi contactat la mihai.manescu@hospice.ro.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 349 (15 decembrie 2020 – 20 ianurie 2021). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: