BizRemote by certSIGN

Municipiul Suceava și opt comune din jur, în carantină totală

30 mart. 2020 < 1 min

Municipiul Suceava și opt comune din jur, în carantină totală

Reading Time: < 1 minut

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare adoptate luni seară și anunțate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

“Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe”, a declarat Marcel Vela.

În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc, dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații, a explicat ministrul.

Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

Marcel Vela a arătat că în zona de protecție se vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor, iar CJ Suceava împreună cu primarii din localitățile de carantinare și protecție vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.

Din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt din Suceava.

Știrea este în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: