Tech

Seria Huawei Mate 40 vine cu specificații de top dar și cu Petal, concurență directă la Google Maps și Search

22 oct. 2020 5 min

Seria Huawei Mate 40 vine cu specificații de top dar și cu Petal, concurență directă la Google Maps și Search

Reading Time: 5 minute

Huawei Consumer Business Group a lansat noile smartphone-uri flagship Huawei Mate 40 Series, trei dispozitive de top care vin cu noutăți la nivel de design, hardware și software.

Pe lângă modelul „de bază”, avem și Huawei Mate 40 Pro și Huawei Mate 40 Pro+, care integrează primul și singurul SoC (System-on-a-Chip) 5G de 5 nm din lume, sistemul de cameră cinematică Ultra Vision și noul design Space Ring, totul combinat cu o experiență digitală mai inteligentă.

Designul Space Ring

Pe spatele dispozitivelor din seria Huawei Mate 40 se remarcă noul design Space Ring, o evoluție a designului circular și simetric emblematic pentru seria Huawei Mate.

Huawei Mate 40 și Huawei Mate 40 Pro sunt disponibile la nivel internațional în nuanțele Black, White și Mystic Silver, acesta din urmă fiind un finisaj cu efect de schimbare a culorii în diferite condiții de lumină. Există și două variante cu piele vegană, în nuanțele Sunflower Yellow și Olive Green.

Huawei Mate 40 Pro+ prezintă în partea din spate un panou din ceramică nano-tech, fiind disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

Ecranul Huawei 88° Horizon oferă posibilitatea unui display mare într-un pachet compact, iar curba netedă de la margini sporește confortul atunci când smartphone-urile sunt ținute în mână.

Display-urile smartphone-urilor din seria Mate 40 au rata de refresh de 90 Hz, Huawei afirmând că este valoarea optimă pentru a oferi performanțe vizuale excelente fără a consuma prea mult bateria.

Rata de eșantionare tactilă de 240Hz oferă o capacitate de reacție mai mare, iar motorul liniar oferă feedback haptic pentru a corespunde cu experiența vizuală, lucru important mai ales pentru gameri. Această configurație este completată de două difuzoare stereo pentru a crea experiențe cinematice cu super bas stereo.

HUAWEI Mate 40 Pro+ este disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

Telefoanele oferă și rezistență la praf și apă IP 68, au comenzi de volum atât virtuale, cât și fizice, precum și algoritmi îmbunătățiți de prevenire a atingerilor greșite.

Smartphone-urile Huawei Mate 40 Pro și Huawei Mate 40 Pro+ au un decupaj mai mic pentru camera frontală ce dispune de tehnologie 3D Face Unlock, o cameră selfie cu unghi ultra-larg și un senzor de gesturi .

Procesorul Kirin 9000

Seria Kirin 9000 este complet echipată pentru 5G, oferind performanțe și eficiență energetică mult îmbunătățite față de predecesorul său. În premieră, SoC-ul 5G vârf de gamă are peste 15.3 miliarde de tranzistoare, fiind cel mai compact și complet SoG 5G de până acum.

Procesorul are o arhitectură eterogenă pe trei nivele, cu nuclee care rulează cu o frecvență de 3.13 GHz. SoC-ul integrează și un procesor grafic Mali-G78 24-core, precum și un procesor NPU cu două nuclee mari și un nucleu mic, pentru AI de nivel următor.

Seria Huawei Mate 40 este echipată și cu o tehnologie a bateriei necesară pentru a ține pasul cu cerințele 5G, suportând cea mai rapidă iterație a Huawei SuperCharge.

Sistemul de camere

Ca de obicei, sistemul de camere cu care sunt echipate telefoanele din seria Huawei Mate 40 a fost proiectat împreună cu Leica, venind cu inovații ale obiectivului cu unghi ultra larg, cameră principală puternică de înaltă definiție și teleobiectiv impresionant.

Având cameră cinematică dublă și cameră dublă Ultra Wide, utilizatorii pot surprinde videoclipuri și imagini wide angle atât cu camera frontală, cât și cu cea din spate.

Camera cinematică dublă are un raport de filmare 3:2, fiind ajutată pe partea de stabilizare de funcția Steady Shot, în timp ce motorul HDR XD Fusion asigură o expunere echilibrată, chiar și atunci când contrastul iluminării este extrem.

O altă funcție inovatoare este Tracking Shot, iar Story Creator permite efecte cinematice adevărate. Muzica de fundal, filtrele și efectele pot fi adăugate cu ușurință. În materie de sunet, seria Huawei Mate 40 oferă Audio Focus, Audio Zoom și înregistrare audio de înaltă calitate.

Obiectivul cinematic Ultra Wide al camerei vine nu doar cu un câmp vizual mai larg, ci și cu performanțe îmbunătățite în condiții de luminozitate scăzută și algoritmi de corecție a distorsiunii.

Huawei Mate 40 Pro dispune de o cameră foto cu teleobiectiv periscop pentru a suporta zoom hibrid 10x și zoom digital 50x, iar Huawei Mate 40 Pro+ vine cu o cameră dublă cu teleobiectiv care permite zoom hibrid 20x și zoom digital 100x.

Camera Selfie Ultra Vision de pe Huawei Mate 40 Pro și Huawei Mate 40 Pro+ oferă suport pentru captură video 4K și opțiune de fotografiere într-unul din cele trei câmpuri vizuale disponibile, de la aproape și personal la ultra-wide. Funcția Slow-Motion Selfie adaugă și mai multă versatilitate camerei frontale.

Inovații pentru experiența de utilizare

Huawei Mate 40 Pro și Huawei Mate 40 Pro+ vin cu Smart Gesture Control, care permite controlul total hands-free al dispozitivului. Prin simpla plasare a mâinii deasupra dispozitivului, utilizatorul îl poate activa sau naviga pe telefon cu glisări la stânga, la dreapta, în sus și în jos. Pentru a răspunde la apeluri există și un gest de atingere în aer.

Noua funcție dinamică Eyes on Display activează ecranul telefonului prin simpla privire către acesta, oferind afișaje interactive, care pot fi personalizate și care găzduiesc toate informațiile de pe telefon. Sunetul apelurilor primite nedorite poate fi redus prin contactul vizual cu telefonul, iar funcția auto-sleep este dezactivată automat cât timp dispozitivul este în atenția utilizatorului.

Combinată cu ecosistemul Huawei 1+8+N, funcția Multi-screen Collaboration oferă un nou mod de a opera mai multe dispozitive în același timp, rulând până la trei aplicații simultan, și combinând smartphone-ul și PC-ul pentru a oferi experiențe unice.

În materie de confidențialitate și securitate, sistemul de operare EMUI 11 vine și cu noi funcții de confidențialitate, cum ar fi eliminarea datele personale sensibile, precum locația, ora și detaliile dispozitivului din fișier, înainte de a fi trimise către alte dispozitive. Iar Note Lock păstrează confidențialitatea notițelor personale, securizând conținutul cu un cod PIN sau prin biometrie.

Petal, concurență directă la Google

Huawei Mate 40 Series vine cu noi aplicații disponibile pentru utilizatorii dispozitivelor companiei, în condițiile în care aceștia nu mai au acces la serviciile Google din cauza interdicțiilor succesive impuse de SUA din 2019.

Astfel, Petal Search este un motor de căutare cu suport pentru mai multe tipuri de căutări (localizează și agregă informații, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor, integrând complet Huawei AppGallery), Petal Maps este o aplicație de hărți care utilizează funcția de control a Huawei Mate 40 Series prin gesturi, iar Huawei Docs este un serviciu unificat de documente. Sunt edstul de evident soluții menite să înlocuiască serviciile Google în aceste domenii.

În acest moment, magazinul de aplicații Huawei AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Printre aplicațiile disponibile se numără deja multe din zona de banking (Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay, 24Pay). Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

Alte noutăți

În timpul evenimentului, Huawei a anunțat și lansarea Huawei FreeBuds Studio, primele căști cu anulare a zgomotului peste urechi din portofoliul companiei, PORSCHE DESIGN Huawei WATCH GT 2, ochelarii inteligenți Huawei X GENTLE MONSTER Eyewear II și Huawei Sound wireless Hi-Fi.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: