Lifestyle Creativitate Stiri

Muzica Rănilor de Război: proiecție specială la festivalul ”George Enescu”

29 iul. 2019 2 min

Muzica Rănilor de Război: proiecție specială la festivalul ”George Enescu”

Reading Time: 2 minute

Iubitorii de muzică vor avea posibilitatea să-l descopere omul George Enescu prin intermediul filmului documentar ”Muzica Rănilor de Război”, care abordează perioada dinaintea și din timpul Primului Război Mondial.

Filmul va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediției din acest an a festivalului ”George Enescu”, printr-un parteneriat între organizatori și Asociaţia pentru Educație și Sănătate Mens Sana. Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Național George Enescu.

Pe 31 august, în prima zi a Festivalului, filmul va putea fi urmărit la Apollo 111, în cadrul unui eveniment after-party, după deschiderea oficială a evenimentului.

Ulterior, în Piața Festivalului vor fi programate vizionări înaintea transmisiunilor directe de la spectacolele din Festival. Programul final al proiecțiilor va fi afișat în aplicația ”EnescuExperience” și pe site.

muzica ranilor 2 1
Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019

”Filmul aduce în prim plan încă una dintre fațetele multiple ale artistului și omului Enescu. Sperăm să reușim, în timp, să coagulăm în jurul Festivalului cât mai multe din expresiile personalității copleșitoare ale lui Enescu și să putem onora faptul că inspiră în continuare generații de artiști și melomani din întreaga lume”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Pentru documentare și filmare, echipa a parcurs 6.500 km iar filmările au avut loc în 7 locații din România și Moldova, surprinzând publicul cu imagini-document din arhive și mărturii inedite.

 

muzica ranilor 1 1 muzica ranilor 3 1

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: