Antreprenori by eMAG Business

Neogen intră pe piața închirierilor de ambarcațiuni

13 iun. 2019 2 min

Neogen intră pe piața închirierilor de ambarcațiuni

Reading Time: 2 minute

Grupul Neogen a preluat 9,4% din acțiunile Sailo.com, echivalentul Airbnb pentru ambarcațiuni, business evaluat la peste 9 milioane de dolari. 

Prin intermediul marketplace-ului Sailo.com se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări din America de Nord, America de Sud, Europa și Asia. Capitalizarea post investiție se ridică la 9 milioane de dolari.

Compania Sailo Inc. a fost înființată în SUA în anul 2015 de către antreprenorul român, Adrian Grădinaru, care a petrecut peste 10 ani în Silicon Valley pentru ca ulterior să se mute în New York și să pună bazele platformei online, Sailo.com, prin care se pot închiria ambarcațiuni de toate tipurile și dimensiunile, oriunde în lume. Cu sedii în New York și Miami, Sailo are în prezent peste 25.000 de ambarcațiuni active pe site, pornind de la bărci de viteză, veliere și până la iahturi de lux și de tip charter. În plus, clienții pot opta și pentru alte servicii conexe, precum închirierea unei bărci împreună cu un skipper acreditat sau chiar cu un echipaj extins, atunci când vorbim de ambarcațiuni mari.

Piața închirierilor de ambarcațiuni se estimează că va ajunge la 70 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2022, cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari înregistrat în 2018. 

“Percepută ca o nișă rezervată doar celor cu venituri mari și foarte mari, închirierea de ambarcațiuni are potențial tocmai pentru că devine din ce în ce mai accesibilă nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar și grupurilor sau familiilor care vor să-și petreacă o vacanță în larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decât cele hoteliere”, declară Călin Fusu.

“Piața a prins val și va crește tot mai mult în următorii ani și, deși majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, două treimi din piață este generată de Europa”, declară Adrian Grădinariu, fondatorul companiei Sailo.

Compania Neogen SA a fost înființată în anul 2000 și s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută între timp la Daimler), iTaxi (Moldova), Frisbo, Conso.ro și Casta.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: