Stiri Tech

Noutățile toamnei de la Fitbit: smartwatch-ul de top Sense, Versa 3 și brățara inteligentă Inspire 2

26/08/2020 3 min read

Noutățile toamnei de la Fitbit: smartwatch-ul de top Sense, Versa 3 și brățara inteligentă Inspire 2

Reading Time: 3 minute

Fitbit a lansat Fitbit Sense, cel mai avansat smartwatch din portofoliul companiei, care folosește tehnologii avansate de monitorizare a ritmului cardiac, senzor de măsurare a temperaturii pielii aflat la încheietura mâinii, plus aplicație ECG, pentru monitorizarea sănătății.

Pentru realizarea lui Sense s-au folosit în premieră senzori și tehnologii software inovatoare, cum ar fi senzorul EDA, care măsoară activitatea electrodermală pentru managementul stresului.

Fitbit Sense este realizat din aluminiu și oțel inoxidabil, iar noile curele sunt flexibile și confortabile, cu un sistem de închidere care permite schimbarea lor foarte ușor. Dispozitivul în sine combină elemente de sticlă și metal, fiind rezistent la apă până la 50 m.

Nucleul biosenzorului din interior adăpostește cel mai mulți senzori existenți până acum într-un dispozitiv Fitbit, ceasul având în continuare un aspect plăcut. De asemenea, durata de viață a bateriei nu a fost afectată, aceasta fiind mai mare de 6 zile la fiecare încărcare completă.

Ecranul AMOLED este mai mare și are un senzor special care poate reduce automat intensitatea luminii pentru ca informațiile să poată fi văzute ușor. De asemenea, există opțiunea de ecran pornit permanent (always-on).

Interfața de utilizator și procesorul au fost reproiectate, pentru o experiență cât mai intuitivă pe ecran. S-au introdus widget-uri noi, iar notificările și aplicațiile pe ecran au un design îmbunătățit, pentru ca utilizatorii să își poată personaliza modul în care văd informațiile pe ceas, să poată alege shortcuts și multe altele.

Control cardiac și de stres

La simpla plasare a palmei deasupra ecranului de la smartwatch, noul senzor EDA va detecta schimbările de natură electrică în funcție de nivelul de transpirație a pielii.

Utilizatorul poate porni o sesiune rapidă de aflare a nivelului de stres direct pe ceas sau să se conecteze la o sesiune ghidată de relaxare în aplicația Fitbit, ca să observe cum reacționează corpul săi dacă meditează sau face exerciții de relaxare.

Fitbit oferă utilizatorilor și o Notă de management a stresului, calculată pe baza ritmului cardiac, calității somnului și activității fizice., disponibilă în aplicația mobilă Fitbit. Rezultatul este acompaniat și de recomandări despre cum să gestionezi mai bine momentele de stres prin exerciții de respirație, de exemplu.

Utilizatorii ce folosesc serviciul  Fitbit Premium vor primi date mai detaliate asupra  modului în care este obținută nota, fiind folosite peste 10 date biometrice precum echilibru de efort (impactul activității fizice), rata de răspuns (ritm cardiac și modul în care el variază, activitate electrodermală), calitatea somnului și altele.

Sense este primul device Fitbit cu aplicație ECG care poate evalua ritmul cardiac pentru a te preveni dacă ai semne de fibrilație atrială (AFib). Tehnologia Fitbit PurePulse 2.0 folosește un senzor nou de frecvență cardiacă și un algoritm îmbunătățit, oferindu-le utilizatorilor notificări personalizate, direct pe device, despre starea de sănătate a inimii lor.

Fitbit Versa 3

Smartwatch-ul de succes Fitbit Versa a ajuns la a treia generație, care vine cu noi funcționalități de sănătate și fitness. Ceasul vine cu sistem GPS integrat, harta intensității antrenamentelor în aplicație, îmbunătățirea tehnologiei PurePulse 2.0, Zone de Minute Active. Acestora li se adaugă un speaker integrat și setarea volumului.

Plata cu ceasul Fitbit Pay oferă acces plăți rapide și sigure și permite evitarea contactului cu suprafețe în spații publice. Noul design împrumută elemente de la Fitbit Sense, iar utilizatorii pot alege dintre mii de aplicații și fețe de ceas și ăși pot personaliza playlistul folosind Deezer sau Spotify.

Ambele smartwatch-uri Fitbit Versa 3 și Fitbit Sense vor utiliza, în premieră, același încărcător magnetic, a cărui opțiune de încărcare rapidă în doar 12 minute conferă ceasului o zi întreagă de autonomie. Bateria lui Versa 3 ține și ea peste 6 zile.

Și accesoriile celor două produse sunt compatibile și vin într-o varietate mare de culori și stiluri, unele dintre ele realizate prin parteneriate precum Pendleton și Victor Glemaud.

Fitbit Inspire 2

Bazându-se pe succesul pe care l-au avut trackerele cu preț accesibil Fitbit Inspire și Fitbit Inspire HR, noua brățară se lansează cu funcționalități noi precum Zone de Minute Active (AZM), design fin și modern, ecran mai luminos și o autonomie a bateriei mai mare decât a oricărui produs Fitbit, de până la 10 zile.

Noul tracker include peste 20 de modele de exerciții fizice, monitorizare avansată a somnului și a activității cardiace (24/7), monitorizarea ciclului menstrual, înregistrarea cantității de apă consumată și a meselor din timpul zilei, controlul greutății și notificări de încurajare, dar și cu posibilitatea activării gratuite a contului Premium timp de un an.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă