Biz Singapore

Numarul 1 mondial in business

22 ian. 2015 < 1 min

Numarul 1 mondial in business

Reading Time: < 1 minut

De noua ani, Banca Mondiala recomanda aceeasi tara ca fiind cel mai prietenos loc din lume pentru afaceri – Singapore.

Si la ultima editie a raportului „Doing Business” realizat de banca mondiala micul stat asiatic a ocupat primul loc, fiind urmat pe podium de Noua Zeelanda si Hong Kong. Analiza Bancii Mondiale se concentreaza pe locurile unde companiile sunt cel mai bine stimulate si cel mai putin „incurcate” de guvern. Pe urmatoarele locuri in Top 10 s-au clasat Danemarca, Coreea de Sud, Norvegia, SUA, Marea Britanie, Finlanda si Australia. Romania ocupa pozitia 48.

Statul asiatic are una dintre cele mai deschise si libere economii din lume, ocupand locul 2 in Indexul global al libertatii economiei pe 2014 publicat de Banca Mondiala, si are al treilea produs intern brut pe cap de locuitor.

Stimularea mediului privat si atragerea de companii internationale sunt politica de stat in Singapore, investitiile straine totalizand aproape 18% din PIB in 2014. Infiintarea unei companii in Singapore dureaza 3 zile, necesita doar 3 pasi si nu exista un prag de capital minim. Din 1976 pana in 2014, Singapore a avut o crestere economica medie de 6,84%, varful fiind de 19,8% in 2010. Sectorul dominant este cel al serviciilor, care asigura 72% din PIB, cele mai importante fiind comertul, serviciile de business si domeniul financiar.

 

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: