Business Stiri Tech

Parteneriat în domeniul serviciilor financiare între FintechOS și certSIGN

29 sept. 2020 < 1 min

Parteneriat în domeniul serviciilor financiare între FintechOS și certSIGN

Reading Time: < 1 minut

FintechOS a încheiat un parteneriat cu certSIGN pentru a le oferi băncilor o soluție certificată necesară derulării operațiunilor zilnice, exclusiv în mediul digital. Astfe*, băncile au posibilitatea să verifice de la distanță identitatea clienților, să le prelucreze informațiile, dar să și deruleze end-to-end operațiunile pentru persoane fizice și IMM-uri – de la înrolarea de clienți noi până la semnarea electronică, cu
aceeași valoare ca și semnătura olografă, a documentelor necesare pentru produse de creditare.

Elementul de noutate pe care îl oferă soluția creată de FintechOS și certSIGN constă în faptul că procesul digital este echivalent cu prezența fizică a clientului la sediul băncii. De asemenea, soluția asigură condiția obligatorie de identificare a non- clienților și clienților noi, precum și pe cea de a crea premisele semnării electronice cu valoare legală – fie că e vorba de operațiuni simple, precum înrolarea (onboarding-ul) sau creditarea pentru persoane fizice și IMM-uri.

Interactiuni digitale

Odată ce clientul este identificat și înrolat, acesta poate interacționa exclusiv digital cu banca, semnând electronic, cu valoare legală, toate documentele. Zeci de mii de interacțiuni electronice se desfășoară zilnic în industria serviciilor financiare cu ajutorul soluțiilor realizate de FintechOS și partenerii săi, în scenarii dintre cele mai variate – de la achiziția unei asigurări de sănătate până la înrolarea
unui IMM pentru un credit.

Soluția ce a rezultat în urma parteneriatului dintre FintechOS și certSIGN poate fi utilizată de clienți din orice stat membru UE și de companii cu sediul în oricare dintre țările membre UE.

Mecanismul de implementare a soluției comune FintechOS-certSIGN a devenit parte a procesului certSIGN și este conform cu reglementările naționale și europene. Acest proces a fost auditat în vara lui 2020, și notificat către Organismul de Supraveghere a Prestatorilor de Servicii de Încredere Calificați din România.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: