fbpx
Management

Pasiune cu garda sus3 min

15/07/2015 3 min read

Pasiune cu garda sus3 min

Reading Time: 3 minute
Gabriel Pantelimon
Gabriel Pantelimon, Country General Manager la Xerox Romania; Foto: Vali Mirea

Pe Gabriel Pantelimon, Country General Manager la Xerox Romania, care a practicat mai bine de 18 ani scrima de performanta si a participat la doua olimpiade, acest sport il ajuta sa se deconecteze de la agitatia din mediul de business

Gabriel Pantelimon avea 13 ani cand s-a indragostit iremediabil de scrima. Pentru un copil pasionat de filme de aventura, care tocmai citise “Cei trei muschetari”, manuirea spadei si duelul au fost dragoste la prima vedere. Desi cochetase in trecut cu sporturi ca handbalul sau fotbalul (tatal sau este eroul unui gol istoric, prin care a promovat Universitatea Craiova, pe atunci Stiinta Craiova, in divizia secunda), scrima a fost cea pentru care a facut o adevarata pasiune. Si nu regreta nicio secunda. A practicat sportul de performanta preferat mai bine de 18 ani, timp in care a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice (la Barcelona si Atlanta), si, in 1993, a devenit campion national la scrima. Poate credeti ca trecerea de la sportul de performanta la mediul corporate a fost una extrem de abrupta pentru Gabriel Pantelimon, dar n-a fost deloc asa.

“Legatura intre Xerox si sportul de performanta pe care l-am practicat este una chiar stransa”, spune pentru Biz Gabriel Pantelimon, Country General Manager la Xerox Romania. “In 1995 inca faceam sport de performanta si am primit o bursa sportiva de doi ani in Anglia, sponsorizata de Xerox. Cand m-am intors in Romania am batut la ei la usa si le-am zis: «Ati sponsorizat o bursa, ce parere aveti sa imi dati ceva de lucru?»”, isi aminteste Gabriel Pantelimon de inceputul carierei in compania Xerox Romania.

Acum, la doua decenii de la interviul de angajare in corporatia americana, Gabriel Pantelimon conduce operatiunile Xerox din Romania, dar pasiunea pentru scrima este in continuare la fel de vie. Nu degeaba se spune ca prima “dragoste” nu se uita niciodata.Recunoaste ca si-ar dori sa practice scrima mai des, iar pentru ca nu poate ajunge la toate antrenamentele de seara, ca sa nu isi iasa din mana a amenajat un colt unde loveste cu arma si face exercitii. In schimb participa frecvent la competitiile pentru veterani si la cele de tip Open, la care se poate inscrie toata lumea, indiferent de varsta.

“Ca performanta, la Open cred ca am intrat undeva in primii 16, dar la Open vin si cei care in momentul de fata fac sport de performanta, cei din echipele nationale”, spune Gabriel Pantelimon. ”Sigur, mai sunt si campionatele nationale de veterani si acolo suntem numai noi, pe categorii de varsta. Acolo, am venit si mai in fata, pe locul doi anul trecut la un concurs in Constanta, dar la Open este destul de dificil. Nu am mai putut fizic, era un copil, cred ca avea 19 ani, mi-a mers tehnica cat mi-a mers, dupa care s-a terminat, am cedat din punct de vedere fizic, dar nu ma las”, isi aminteste Country General Managerul Xerox Romania.

Acesta ne-a mai povestit ca cel mai mult i-ar placea sa se dueleze cu Ana Maria Branza, medaliata cu aur de curand la Jocurile Olimpice Europene de la Baku. “Mi-ar placea sa simt valoarea, fiindca in momentul in care iti incrucisezi spada cu cineva simti imediat valoarea”, spune Gabriel Pantelimon. “Si se vede ca Ana Maria Branza are o valoare extraordinara si o constanta extraordinara si in pregatire, si in performante, jos palaria”, adauga Gabriel Pantelimon.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *