Antreprenori by eMAG Companii Management Tech

Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al Amazon. Cine îi va lua locul

2 feb. 2021 2 min

Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al Amazon. Cine îi va lua locul

Reading Time: 2 minute

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a anunțat într-un e-mail adresat angajaților Amazon că va pleca din funcția de CEO al companiei.

Sunt entuziasmat să vă anunț că, în cursul acestui trimestru, voi face tranziția către funcția de Președinte Executiv al Consiliului de Administrație al Amazon și Andy Jassy va deveni CEO. În noul rol, îmi voi concentra energia și atenția către noi produse și inițiative„, spune Bezos în mesajul către angajații companiei.

Andy Jassy conducea până acum Amazon Web Services, divizia de cloud computing a companiei.

Creșterea unui gigant global

Jeff Bezos a fondat Amazon în urmă cu 27 de ani, în Seattle, compania fiind la început un magazin online de cărți. Trei ani mai târziu compania s-a listat la bursă.

Treptat, compania s-a transformat într-un gigant al retailului online, care vinde aproape orice, are o puternică divizie de servicii de cloud (Amazon Web Services) și a devenit un jucător important în zona divertismentului, producând filme, seriale și emisiune pentru propriul serviciu de streaming online Amazon Prime Video.

Compania are 1,3 milioane de angajați în toată lumea și anul trecut a obținut venituri de 386,1 miliarde de dolari, cu 37% peste nivelul înregistrat în 2019. Profitul net al companiei a fost de 21,3 miliarde de dolari, aproape dublu față de cel din 2019.

Andy e foarte bine cunoscut în companie și este la Amazon aproape la fel de mult de când sunt și eu. Va fi un lider excepțional și se bucură de încrederea mea deplină„, a mai spus Bezos despre schimbarea la conducerea Amazon.

Cine e cel mai bogat om din lume?

Tot la începutul acestui an, Jeff Bezos a pierdut și titulatura de cel mai bogat om al planetei, pe care o deținea din 2017.

Cel care l-a depășit în ianuarie este Elon Musk, CEO și fondator al Tesla, a cărui avere era estimată la momentul respectiv la 185 de miliarde de dolari, cu un miliard peste cea a lui Bezos.

Între timp, însă, Bezos a recuperat și a revenit pe locul 1. La ora scrierii acestui articol, averea fondatorului Amazon era estimată la circa 197 de miliarde de dolari, față de circa 189 de miliarde de dolari ale lui Elon Musk.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: