BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Pfizer și BioNTech grăbesc dezvoltarea a două vaccinuri împotriva SARS-CoV-2. Când ar putea fi gata?

14 iul. 2020 < 1 min

Pfizer și BioNTech grăbesc dezvoltarea a două vaccinuri împotriva SARS-CoV-2. Când ar putea fi gata?

Reading Time: < 1 minut

Două dintre cele patru vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, aflate în curs de dezvoltare de către Pfizer și BioNTech, au obținut avizul Agenției de Medicamente și Alimente din Statele Unite (FDA) de a grăbi procesul de dezvoltare și aprobare. BNT162b1 și BNT162b2 sunt, astfel, cei mai avansați candidați ai vaccinului din programul BNT162, în prezent fiind evaluați în studiile clinice de fază 1/2 în derulare în Statele Unite și Germania.

Dacă studiile în curs au succes, iar candidatul la vaccin primește aprobarea autorităților, companiile se așteaptă în prezent să producă până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului 2020 și, probabil, mai mult de 1,2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.

Cele două vaccinuri sunt bazate pe tehnologia ARN-mesager virusul care cauzează COVID-19.

Avizul de la FDA înseamnă că cele două companii au primit aprobarea de a grăbi procesul de dezvoltare a celor două vaccinuri, precum și de analiză a rezultatelor testelor clinice și aprobare finală a produselor. Acesta a fost acordat pe baza datelor preliminare din studiile de fază 1/2 care sunt în curs de desfășurare în Statele Unite și Germania, precum și în baza studiilor de imunogenitate la animale. Companiile au oferit date preliminare din studiul de fază 1/2 pentru vaccinul potențial BNT162b1 la 1 iulie 2020 și care în prezent sunt supuse evaluării colegiale.

Sub rezerva aprobării autorităților de reglementare, companiile se așteaptă să înceapă un proces de faza 2b / 3 în luna iulie și anticipează înscrierea a până la 30.000 de subiecți.

Foto: © Leo Malsam | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: