Finanțe Stiri

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 25%

7 apr. 2016 3 min

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 25%

Reading Time: 3 minute

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut in 2015 cu 25% in Romania, iar anul acesta s-ar putea majora cu peste 30%, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata.

Potrivit acestuia, ponderea asigurarilor private de sanatate in PIB este de 0,01% in Romania, sub nivelul din Bulgaria, de 0,08% din PIB.

„Romanii sunt pasivi in relatia cu sanatatea (…) Pentru a fi mai responsabili pe viitor este nevoie de educatie financiara”, a afirmat Marius Popescu.

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Ipsos Research pentru NN Romania, unul din patru romani din mediul urban a declarat ca are in plan sa achizitioneze o asigurare privata de sanatate in urmatoarele 12 luni, in timp ce alti 32% sustin ca iau in calcul aceasta posibilitate, chiar daca nu au luat inca o decizie. Studiul a fost realizat la finalul anului 2015 pe un esantion reprezentativ de aproximativ 1.300 de respondenti din Romania.

NN Asigurari de Viata a anuntat, de Ziua Mondiala a Sanatatii, extinderea portofoliului existent de solutii financiare prin lansarea asigurarii private de sanatate. Asigurarea de Sanatate NN ofera clientilor o solutie completa pentru protectia sanatatii lor si a celor dragi in situatii care presupun spitalizare sau interventie chirurgicala ca urmare a imbolnavirii sau accidentelor. De asemenea, noul produs include si o componenta optionala de preventie care asigura un control medical anual complet, pana la 12 consultatii generale sau de specialitate si reduceri intre 20% si 70% pentru consultatiile sau investigatiile care depasesc beneficiile acoperite, in functie de tipul pachetului ales.

Solutia flexibila si personalizbila in functie de nevoile specifice ale fiecarui membru al familiei ajuta clientii sa beneficieze de ingrijirea medicala de care au nevoie, in conditii moderne, fara griji financiare. Mai mult, un medic specialist este in permanenta disponibil si poate oferi clientilor sfaturi medicale, fiind responsabil si cu activarea serviciilor medicale incluse in asigurare, prin intermediul unei linii telefonice medicale accesibile 24 de ore din 24.

“Intrarea noastra pe aceasta piata a insemnat proiectarea unei solutii financiare care raspunde unei nevoi intalnite la tot pasul, anume accesul echitabil, simplu si rapid la servicii medicale de calitate, si ajuta la evitarea dezechilibrelor financiare care pot apareain situatia unor probleme medicale neprevazute”, a declarat Marius Popescu.

Suma maxima asigurata prin Asigurarea de Sanatate NN este de 100.000 de lei pe an si acopera, prin decontare directa, cheltuieli medicale care pot aparea in cazul spitalizarii si interventiilor chirurgicale din accident sau imbolnavire, efectuate in spitalele private din reteaua NN. Clientii au totodata posibilitatea sa acceseze servicii medicale inclusiv in spitalele private din afara retelei, din Romania si din strainatate, precum si in spitalele publice, costurile fiind acoperite in proportie de 80%, in limita anumitor sume in functie de tipul serviciilor medicale necesare.

Asigurarea de Sanatate NN ofera flexibilitate clientilor atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al primelor de asigurare, care variaza in functie de nevoile clientilor si de varsta acestora. Asigurarea poate fi incheiata de orice persoana cu varsta de pana la 60 de ani si poate acoperi pana la 10 persoane, inclusiv copii cu varsta intre 0 si 17 ani. Spre exemplu, pentru pachetul cu acoperire minima a serviciilor medicale aferente spitalizarii si interventiilor chirurgicale din accident, o persoana in varsta de 35 de ani va plati o prima de 56 de lei pe luna. In acelasi timp, pentru pachetul cu acoperirea cea mai complexa, care include spitalizarea si interventia chirurgicala din orice cauza, precum si beneficiul de preventie, aceeasi persoana va plati o prima de 221 de lei pe luna.

Marius Popescu a spus ca tinta companiei este ca in urmatorii doi ani 10% din vanzarile companiei sa provina din polite de asigurari private de sanatate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: