Companii

Plateste factura cu telefonul

27 mart. 2013 2 min

Plateste factura cu telefonul

Reading Time: 2 minute

MasterCard si Netopia lanseaza, in premiera in Romania, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile. Aceasta este disponibila pentru telefoane smart pe iOS si Android, ulterior urmand sa fie adaugate si alte platforme.

mobilPay MasterCard Mobile poate fi folosita pentru plati diverse, cum ar fi cele de facturi, reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. Aplicatia este disponibila pentru descarcare gratuit in Google Play si App Store.

La momentul lansarii, aplicatia va permite plata facturilor emise de Orange Romania si reincarcarea cartelelor preplatite ale operatorilor principali de telefonie mobila. De asemenea, pe langa produsele si serviciile generale, vor exista si oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile.

Dupa ce descarca aplicatia, utilizatorii trebuie sa se inregistreze, completand cateva date personale: nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Accesul in aplicatie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia. Clientii pot face plati in mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data.

“mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicatie de plati mobile remote din Romania cu ajutorul careia clientii posesori de carduri MasterCard pot plati cu telefonul pentru produse si servicii prezentate de comerciantii parteneri”, a spus Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Aplicatia este practic un mobile wallet, care sa permita posesorilor de carduri Mastercard sa plateasca facturile de oriunde. Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay, a spus ca aplicatia a fost construita in Romania si apoi va fi extinsa la nivel global. “Incercam in prima faza sa rezolvam problemele omului modern care sta la birou si anume facturile. Suntem pionieri in aceasta zona si am creat un mediu cu toate cerintele de securitate, pentru ca vrem sa fim siguri ca banii clientilor sunt protejati.” Eram a mai spus ca “vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Romanii vor putea sa cumpere din ce in ce mai multe produse si sa-si achite facturile de oriunde si in cel mai simplu mod posibil, printr-o singura aplicatie, de pe telefon.”

Pana la sfarsitul anului, toti furnizorii de servicii vor fi prezenti in aplicatie, astfel incat sa permita oricarui posesor de card Mastercard, care descarca aplicatia, sa isi poata plati facturile de pe telefon.

Pentru aceasta aplicatie, in iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs romanesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: