Companii Stiri Tech

Platforma imobiliara Casta a preluat Magazinul de Case și se extinde în 5 orașe din țară

21 mai 2021 2 min

Platforma imobiliara Casta a preluat Magazinul de Case și se extinde în 5 orașe din țară

Reading Time: 2 minute

Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen, preia site-ul de anunțuri imobiliare gratuite Magazinul de Case, ca parte a strategiei de dezvoltare pe plan local.

Astfel, Casta se extinde în București și intră în 5 noi orașe din țară – Cluj Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Arad. Platforma oferă o soluție integrată pentru vânzarea unui apartament, asistată de agenți imobiliari. Proprietarii publică gratuit anunțurile de vânzare în platformă, iar Casta și profesioniștii parteneri oferă sprijin pe tot parcursul procesului de vânzare.

Prin integrarea cu Magazinul de Case, Casta completează serviciul InstaBuy, lansat în toamna anului trecut, prin care proprietarii de apartamente au o soluție rapidă, sigură și simplă de a-și vinde imobilul, cu serviciul iList, dezvoltat de Magazinul de Case, prin care promovează anunțurile de vânzare și susține profesioniștii din imobiliare să contribuie la procesul de vânzare.

Vânzătorii de imobile postează anunțul lor în platformă, iar agenții imobiliari confirmați de Casta preiau anuntul și contactează vânzătorul când găsesc un posibil cumpărător, economisind astfel timpul proprietarilor pentru vizite zilnice și zeci de telefoane.

În același timp, pentru cei care caută să cumpere un apartament, profesioniștii Casta se ocupă să selecteze și să trimită oferte specifice fiecărei căutări în parte.

„Prin tot ceea ce facem, aducem împreună profesioniștii în imobiliare cu vânzătorii și cumpărătorii de locuințe, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor prin eficientizarea procesului de vânzare sau de achiziție. Practic, oferim clienților Casta soluții complete pentru vânzarea sau găsirea apartamentului ideal, inclusiv facilitarea accesului la finanțare într-un timp foarte scurt. Chiar și în această perioadă în continuare sub influența efectelor pandemiei de Covid-19, serviciile pe care le oferim s-au dovedit o soluție accesibilă și eficientă pentru proprietarii actuali sau viitori ai unei case și o metodă de dezvoltare pentru parteneri.”      

Horea Crăciun, directorul general al Casta

Pentru a beneficia de soluțiile Casta pentru vânzarea imobilelor, proprietarii trebuie să completeze un formular de cerere online cu toate detaliile apartamentului. Ulterior, vor primi feedback profesionist legat de preț și de poziționarea apartamentului în piață de la agenții parteneri Casta, care vor oferi consultanță și promovare de cea mai bună calitate în timpul procesului de vânzare-cumpărare.

Peste 3.000 de proprietari de apartamente din București și-au scos până acum la vânzare imobilul prin serviciul online InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata imediată.

În termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condițiile în care anunțul este complet, Casta trimite oferta de achiziție. Evaluarea se face intern, remote, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu, cât și cu ajutorul unui sistem integrat de evaluare a proprietăților care analizează atât aspecte care țin de apartamentul evaluat, cât și de condițiile de piață și ofertele similare. Vânzarea efectivă se poate face, în condiții normale, în 3 zile de la obținerea acordului juridic. Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea prețului de către client a fost de 10 zile.

Casta face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, care a investit în câteva dintre cele mai de succes platforme din România, printre care și BestJobs sau Vivre.

Foto 185336724 © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: