Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN

Platformă online cu resurse gratuite de digitalizare pentru IMM-uri

27/06/2020 2 min read

Platformă online cu resurse gratuite de digitalizare pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

Digital Nation a lansat platforma gratuită IMM în Online, pentru a sprijini companiile românești care caută acces la soluții practice și know-how, resurse gratuite și soluții pentru a digitaliza activitatea comercială, a dezvolta un canal de vânzări online și a se adapta contextului economic actual.

Programul-pilot se adresează firmelor românești care caută soluții practice de a-și digitaliza rapid afacerea. Potrivit cifrelor oficiale, doar 47% din firmele înregistrate în România dețin un website și doar 5% utilizează social media, în comparație cu media UE de 77%, ceea ce plasează țara noastră la coada clasamentului european în materie de digitalizare.

Platforma funcționează după principiile unui forum deschis și propune un parcurs structurat pentru reprezentanții afacerilor înregistrate în program. Astfel, firmele înscrise sunt invitate să își prezinte compania, oferta comercială și nevoile concrete, iar ulterior urmează un parcurs accelerat de transformare digitală a afacerii, ghidat de specialiști în domeniu.

Înregistrarea în programul IMM în Online oferă de asemenea acces la:

  • Centrul De Resurse: informații verificate, bune practici, studii de caz
  • Zona de Experți în finanțare, marketing online sau expertiză juridică
  • Bartere intre IMM-uri: un cadru experimental de colaborare moderată
  • Produse IT personalizate dezvoltate de absolvenții Generației Tech – tineri cu competențe digitale și de programare avansate.
  • Comunitatea națională IMM in Online: recomandări, schimb de experiență, dialog

Înscrierile în platformă se fac la adresa digitalnation.ro/imm-in-online. Înrolarea în program presupune identificarea prin CUI și este deschisă până la finalul lunii iulie 2020 pentru reprezentanți sau angajați ai IMM-ului.

„IMM în Online” este un program de sprijin în digitalizare pentru afacerile mici și mijlocii din România, parte a Inițiativei de Continuitate Națională Digital Nation, prin care sectoarele cheie ale țării sunt ajutate să se adapteze procesului global de transformare digitală accelerată.

Proiectul, care beneficiază de sprijin și resurse gratuite din partea Google România, Banca Transilvania și InfoJuridic.ro, vine în continuarea eforturilor Digital Nation de abilitare digitală a profesioniștilor din România, după ce peste 15% din cadrele didactice din toată țara au urmat cursul „Profesor în Online”, de formare în predarea online.

Foto: © Geoff Goldswain | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă