Companii Stiri

PMI a primit acordul să vândă IQOS în SUA

2 mai 2019 2 min

PMI a primit acordul să vândă IQOS în SUA

Reading Time: 2 minute

Philip Morris Internaţional a obţinut acordul din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru comercializarea pe piața din S.U.A. a dispozitivului IQOS. Acordul este obținut după doi ani de evaluări complexe și riguroase și, în urma acestuia, Statele Unite se vor alătura celor 47 de țări unde IQOS poate fi comercializat legal.

IQOS este primul dispozitiv electric ce încălzește tutunul în loc să-l ardă care a primit de la FDA autorizare de comercializare pe piața din S.U.A, de când, din 2009, FDA a devenit responsabilă de reglementarea produselor din tutun.

PMI va introduce IQOS pe piața americană printr-o licență exclusivă Altria Group, a cărei subsidiară, Philip Morris USA are expertiza de piață și infrastructura necesare.

“Decizia FDA de a aproba comercializarea IQOS în Statele Unite este un pas important pentru cei aproape 40 de milioane de fumători americani. Unii se vor lăsa de fumat. Cei mai mulți însă vor continua să fumeze. Pentru aceștia, IQOS oferă o alternativă fără fum continuării fumatului. În doar doi ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au abandonat țigările și au trecut la utilizarea exclusivă a IQOS. Decizia de astăzi a FDA pune la dispoziția fumătorilor adulți americani această opțiune. La PMI, suntem hotărâți să înlocuim țigările cu alternative fără fum, care combină tehnologia avansată cu validări științifice solide.” a declarat André Calantzopoulos, Chief Executive Officer, PMI.

PMI a supus analizei FDA un set de date științifice care să susțină  solicitările adresate FDA. Pe lângă cea de comercializare (aprobată), mai este sub analiză cea referitoare la dreptul de a include IQOS în categoria “Produs din tutun, cu risc modificat”.

Care este diferența între IQOS și țigări? 

Spre deosebire de țigări, sistemul IQOS încălzește în loc să ardă tutunul.

La 31 martie 2019, PMI estima că aproximativ 7.3 miloane de fumatori adulți au încetat să fumeze și folosesc IQOS. Acesta este disponibil spre comercializare în 47 de piețe în orașe cheie sau la nivel național, sub marca IQOS. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: