Lifestyle Stiri

Poveștile AudioPuck din această săptămână

12 mai 2020 2 min

Poveștile AudioPuck din această săptămână

Reading Time: 2 minute

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca lansează în această săptămână încă patru povești în cadrul proiectului „AudioPuck, poveștile copilăriei” care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.

Elevii care învață în limbile română și maghiară pot asculta gratuit pe pagina AudioPuck încă patru basme.

Astfel, marți, 12 mai, au fost postate pe site-ul instituției clujene două povești audio. Una dintre ele este „Frumoasa și Bestia”, de Frații Grimm, în lectura actriței Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală este asigurată deAttila Nagy.

De asemenea, mai poate fi ascultată și povestea în limba maghiară „Lingura de lemn”, citită de Mostis Balázs, cu o ilustrație muzicală semnată de Cebrát Szilárd.

Joi, 14 mai, vor fi postate alte două asemenea povești. Este vorba de „Păcală în satul lui”, în lectura lui Ionuț Constantinescu și de „ Fata deșteaptă”, citită de Bondár Tibor

AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: