Business Companii Tech

Preluarea Giphy, de către Facebook, blocată și investigată de autorități

14 iun. 2020 < 1 min

Preluarea Giphy, de către Facebook, blocată și investigată de autorități

Reading Time: < 1 minut

Nu a trecut nici o lună de la anunțul Facebook privind preluarea popularei platforme Giphy și tranzacția a fost blocată de autoritățile britanice din domeniul Concurenței. 

Potrivit BBC news, CMA investighează în ce măsură această mișcare are efecte asupra competiției pe piața online, asupra celorlalți parteneri ai Giphy. Cei de la Facebook spun că jumătate din traficul Giphy (serviciul popular de animații GIF) provine din aplicațiile sale, inclusiv Instagram și Whatsapp. Totuși, Giphy furnizează animații și competitorilor de la TikTok, Snapchat și Twitter.

În același timp, decizia CMA obligă pe cei de la Facebook să păstreze în continuare toată echipa și tehnologiile Giphy în formula de dinainte de anunțul privind tranzacția, estimată la 400 de milioane de dolari.

Oficialii companiei lui Zuckerberg (foto) sunt invitați ca până pe 3 iulie să-și prezinte punctul de vedere, în timp ce Oficiul Concurenței din Marea Britanie nu a prezentat încă o dată până la care să ia o decizie finală în această anchetă.

Foto: © Frédéric Legrand | Dreamstime.com

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: