Analize BizRemote by certSIGN

Prețul continuității afacerilor: aproape 20.000 de angajați Amazon din SUA au COVID-19

5 oct. 2020 2 min

Prețul continuității afacerilor: aproape 20.000 de angajați Amazon din SUA au COVID-19

Reading Time: 2 minute

Gigantul Amazon a anunțat că 19.816 dintre angajații săi din SUA au fost depistați pozitiv sau se presupune că au COVID-19, dezvăluind pentru prima dată impactul pandemiei asupra angajaților săi.

Compania, care în martie a angajat 100.000 de oameni, iar în aprilie încă 75.000, pentru a face față creșterii masive de comenzi înregistrate în urma restricțiilor impuse din cauza pandemiei, spune că efectuează zilnic mii de teste în rândul angajaților, urmând să ajungă în noiembrie la nu mai puțin de 50.000 de teste pe zi în cele 650 de facilități din SUA.

În postarea citată, Amazon arată că a făcut o analiză asupra celor 1.372.000 de angajați Amazon și Whole Foods Market din SUA și, comparând cifra cu numărul de cazuri raportat la populația SUA, a estimat că urma să aibă 33.952 de cazuri în rândul forței sale de muncă, dar cifra rezultată în urma testelor a fost cu 42% mai mică decât această estimare.

Retailerul online a instalat încă din aprilie camere termice la toate birourile și depozitele de pe glob, pentru a măsura temperatura angajaților, în lupta cu pandemia de coronavirus. Pentru a limita cât mai mult răspândirea noului coronavirus în rândul angajaților săi și pentru siguranța acestora, Amazon a făcut peste 150 de schimbări ale procedurilor interne.

Încă de la debutul pandemiei în SUA, fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, le-a mulțumit angajaților pentru eforturile depuse până acum și le-a cerut să continue să lucreze, întrucât activitatea companiei este vitală pentru oamenii din toată lumea, în condițiile actualei pandemii de COVID-19.

Amazon și, pe cale de consecință, Bezos s-au bucurat până acum în acest an de creșteri importante. În primul trimestru businessul retailerului online a crescut cu 26%, iar în trimestrul doi avansul a fost de 40%, în timp ce fondatorul companiei și-a văzut averea personală crescând cu peste 55 de miliarde de dolari din luna februarie până la jumătatea lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: