MarComm Stiri

Prima TV este de vânzare

29 mai 2019 < 1 min

Prima TV este de vânzare

Reading Time: < 1 minut

Prima TV este scoasă la vânzare și o echipă mixtă a PwC România, formată din specialiști din cadrul departamentelor de Mergers&Aquisitions și Business Recovery Services, se va ocupa de găsirea unui cumpărător pentru televiziunea deținută de societatea Prima Broadcasting Group SRL.

Luna aceasta, reprezentații și creditorii companiei au decis să acorde un mandat exclusiv către PwC în acest scop.

”Ne așteptăm să vedem și în România tranzacții mari în 2019, atât în media cât și în telecomunicații, unde consolidarea pieței vine din nevoia de a se crea sinergii şi implicit valoare pentru acționari. Prima TV este un post TV fanion cu o istorie îndelungată, trecând prin mai multe tranzacții, cu un brand încă foarte puternic și poate reprezenta o bună oportunitate de dezvoltare a unei noi platforme media în România sau un activ valoros pentru companiile TV deja prezente în piață,” spune George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni si Achiziții, PwC România. 

”Ne dorim să punem la dispoziția colaboratorilor experiența și networking-ul nostru la nivel regional, inclusiv prin facilitarea valorificării activelor din procedurile de insolvență din piața locală”, spune Cristian Gavril, Head of Business Recovery Services, PwC România. 

Prima Broadcasting Group SRL a fost înființată în 1992, televiziunea Prima TV fiind lansată doi ani mai târziu, în 1994. Din cauza dificultăților cu care s-a confruntat, în anul 2015, societatea a intrat în procedura insolvenței, cu scopul reorganizării activității. În 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv opțiunea de business transfer.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: