Evenimente ads
Antreprenori by eMAG

Principesa Margareta a Romaniei, la 63 de ani

26 mart. 2013 2 min

Principesa Margareta a Romaniei, la 63 de ani

Reading Time: 2 minute

Un om mai presus de un titlu. Distinctie mai presus de putere. Asa am vazut-o eu pe Principesa, atunci cand am realizat coverul pentru revista BIZ. Astazi, de ziua Majestatii Sale, vrem sa-i uram, din partea revistei BIZ, La multi ani si sa reprezinte Romania cu la fel de multa gratie, distinctie si mandrie ca si pana acum.

Este o femeie puternica, care are zilnic actiuni pentru binele Romaniei si al romanilor. Principesa Mostenitoare are intalniri de protocol in folosul Romaniei, calatorii oficiale, singurul moment de relaxare fiind weekendul, cand Alteta Sa Regala, impreuna cu Principele Radu, se gospodaresc la Palat singuri si isi petrec timpul in compania lui Troy, un labrador de un an. O data pe luna, perechea regala calatoreste in weekend la Castelul Savarsin (judetul Arad). Chiar daca solicitante, intalnirile de protocol sunt luate de Principesa ca pe ceva firesc, o datorie de onoare pe care o duce la capat cu noblete. 

Ce face Monarhia pentru Romania
Planurile Casei Regale pe urmatorii 20 de ani (2017 – 2037) au obiective clare de ajutor al Romaniei, fie si prin lobby-ul pe care-l pot face reprezentantii monarhiei. Acestia vor incuraja crearea unor Scoli Normale de invatatori de elita, pregatiti pentru mediul rural. Se doreste reinfiintarea Fundatiilor Regale Romane, sub conducerea Principesei Margareta, pentru inflorirea artei, stiintei, spiritului civic, educatiei si cercetarii. Fundatiile Regale Romane vor incerca sa inspire elaborarea unei Enciclopedii Romane. „Asa cum Regele Carol I a lasat Romaniei calea ferata, actualii reprezentanti ai monarhiei vor sa lase Romaniei o enciclopedie cuprinzatoare.” In strategia Casei Regale se mai mentioneaza ca vor fi sustinute proiecte pentru surse alternative de energie si vor fi incurajate ideile si modelele noi in acest domeniu al cercetarii. 

Jubileele sarbatorite in Romania in ultimii ani au adus personalitati ale lumii politice, militare, economice, precum Frédéric Mitterrand, Staffan de Mistura, membrii cluburilor franceze si elvetiene Maxim Business Club etc., dupa cum arata Principele Radu in cartea “Anul Regelui”. 

Pentru a citi articolul aparut in revista BIZ numarul 240, puteti accesa linkurile de mai jos:

Principesa pentru Romania

Satul regal de la Savarsin

Romanii au inteles ca se pot implica in societate

Cum am ajuns la o „Principesa pentru Romania

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: