Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank, șef nou la departamentul de Investment Banking  

24/06/2019 2 min read

Raiffeisen Bank, șef nou la departamentul de Investment Banking  

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank îl numește pe George Mucibabici Jr. la conducerea departamentului de Investment Banking. Mirela Ionescu, cea care a condus din 2005 această activitate, va rămâne în echipă și își va împarți timpul între investment banking și dezvoltarea altor proiecte.

George se alătură echipei Raiffeisen Bank de la Banca Națională a României, unde a activat ca expert în cadrul Direcției Relații Internaționale, iar înainte de această poziție, a fost angajat șase ani la Seale& Associates, o firmă de investment banking și consultanță strategică în Washington, D.C., Statele Unite.

“Considerăm că experiența internațională pe care o are George în proiecte de fuziuni și achiztii (M&A) este un plus pentru piața românească, unde estimăm că există oportunități de circa 100 de tranzacții de M&A anul acesta. Dat fiind stadiul de dezvoltare al economiei românești, mulți antreprenori locali care și-au crescut afacerea de-a lungul timpului sunt acum preocupați să treacă la o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru fiind realizabil fie prin achiziția unei companii locale, fie prin fuziunea cu alte companii din regiune sau prin listarea la Bursa de Valori București sau pe alte burse. Noi îi putem ajuta pe acești antreprenori în toate aceste demersuri”, a spus James Stewart, vicepreședinte Raiffeisen Bank.

În ultimii 15 ani, Raiffeisen Bank a ocupat constant o poziție de top în rândul băncilor de investiții din România, încheind cu succes majoritatea tranzacțiilor importante de pe piața de capital: IPO/SPO (Purcari, Sphera, Digi, MedLife, Electrică, Romgaz, Fondul Proprietatea, TeraPlast, Transgaz, Transelectrica), diverse plasamente private, emisiuni de obligațiuni municipale și corporative (Municipiul București, Raiffeisen Bank, NEPI, RCS-RDS), precum și multiple mandate de M&A (Brikston, Star Storage, Alisa Farming, Delaco, Continental Hotels). 

De peste 20 de ani, Raiffeisen Bank România oferă o gamă completă de produse și servicii bancare pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Banca are aproape 5000 de angajați, peste 400 de agenții în toată țara, aproximativ 900 de ATM-uri, 250 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 20.000 de POS-uri.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă