Finanțe Stiri

Ratingul ProCredit Bank, imbunatatit

23 iun. 2015 2 min

Ratingul ProCredit Bank, imbunatatit

Reading Time: 2 minute

Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingul de credit al ProCredit Bank Romania, singura banca din Romania cu actionarat 100% german, la BBB- cu perspectiva stabila si a imbunatatit ratingul de viabilitate al bancii, de la b la b+. Revizuirea in crestere a ratingului de viabilitate (b+) a avut in vedere profitabilitatea stabila a institutiei, calitatea buna a portofoliului de credite, precum si perspectivele imbunatatite ale economiei romanesti, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Ratingurile ProCredit Bank Romania au la baza susținerea potențiala ce poate fi oferita instituției de catre compania mama, ProCredit Holding AG & Co. KGaA. De asemenea, ratingul ProCredit Holding AG & Co. KGaA a fost confirmat la BBB / Stabil.

Cresterea ratingului de viabilitate de la b la b+ reflecta performantele bancii in mentinerea unui profit operational stabil si buna calitate a portofoliului de credite, comparativ cu alte banci din Romania, se arata in comunicat.

„Imbunatatirea ratingului de viabilitate pentru ProCredit Bank Romania reflecta rezultatele actiunilor noastre desfasurate de-a lungul timpului. Prin implementarea unei politici responsabile de creditare adaptata la situatia particulara a fiecarui client si prin sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, ProCredit Bank nu doar contribuie activ la dezvoltarea economiei locale, dar urmeaza si un model de business sustenabil, fapt confirmat si de ratingul actual Fitch”, a declarat Gerhold Antje M., Presedintele Consiliului de Administratie al ProCredit Bank Romania si membru in Consiliul Director al ProCredit Holding.

ProCredit Bank Romania a incheiat anul 2014 cu un profit net de peste 2 milioane de euro, conform datelor financiare auditate, banca situandu-se astfel in grupul celor 17 institutii bancare ce au inregistrat profit in anul precedent.

Profitabilitatea institutiei se fundamenteaza atat pe cresterea portofoliului de credite, cat si pe rata scazuta a creditelor neperformante. Astfel, in 2014, portofoliul de credite a crescut cu 10,7% in comparatie cu anul 2013, evolutie mentinuta si in primul trimestru al anului 2015, cand s-a inregistrat o crestere cu 4,5% fata de sfarsitul anului 2014.

De asemenea, rata creditelor neperformante a fost de 5,44% la sfarsitul anului 2014 si de 5,18% la sfarsitul primului trimestru din 2015, valori considerabil mai reduse fata de media inregistrata la nivelul sectorului bancar (13,85%).

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: