Companii

Redefinirea stilului, varianta olandeza

mart. 20, 2013 3 min

Redefinirea stilului, varianta olandeza

Reading Time: 3 minute

KLM Royal Dutch Airlines a prezentat astazi noul interior al cabinelor clasei World Business Class (WBC), ce are printre alte dotari si un nou model de fotolii rabatabile. Noile dotari sunt menite sa accentueze in randul clientilor de la Clasa Business confortul de acasa atunci cand acestia zboara cu KLM.

„Sunt convins ca acest design contemporan va fi apreciat de catre clientii nostri de top, fiind in linie cu asteptarile si nevoile lor. Chiar si in aceasta perioada de dificultati economice globale, KLM continua sa investeasca in confortul clientilor sai. Suntem mandri de rezultatul final: o cabina World Class Business redesenata complet, creatie a unui designer olandez de renume. In acest fel, dorim sa le oferim pasagerilor nostri acel sentiment de relaxare pe care il au doar acasa”, a declarat Peter Hartman, President and CEO KLM.

Este cu adevarat remarcabila deschiderea KLM pentru un astfel de concept de design. Interioarele avioanelor trebuie sa corespunda unui numar impresionant de cerinte tehnice, iar noi am reusit asta prin simplificarea noului model de fotoliu, schimbari la nivel cromatic si inlocuirea tapiteriei cu un material textil special, de o calitate si mai buna, a declarat Hella Jongerius, designerul olandez care a redesenat cabina business.

Noul interior al cabinei

Principiul ce sta la baza acestei shimbari este confortul si intimitatea pasagerilor, ca avantaje ale zborului cu KLM. Pe langa introducerea unui nou model de fotoliu extensibil, la interior s-a schimbat aproape tot, de la mochete, perdele, peretii decorativi, sistemele de iluminare, tapiterie, la paturile si pernele ce se ofera pasagerilor. Primele aeronave ce vor fi modernizate sunt cele 22 de modele Boeing 747-400, KLM urmand a schimba intreaga sa clasa WBC in linia aleasa.

Noile fotolii extensibile complet

Noile fotolii pat sunt concepute pentru confort total, putand fi lasate la orizontala pentru ca pasagerii sa se poata intinde. Intimitatea este de asemenea sporita, datorita modului in care sunt pozitionate fotoliile, iar pasagerii au la dispozitie compartimente de depozitare atat pe lateralele scaunelor, cat si sub monitoarele din fata lor. Noile fotolii Diamond Seat sunt produse de compania B/E Aerospace, KLM urmand a reduce numarul de locuri World Business Class la bordul aeronavelor Boeing 747-400 de la 42 la 35.

Conceptul de design

Principiul ce sta la baza noului design este conferirea sentimentului de confort ca acasa pentru pasageri. Acest fapt implica o tranzitie de la un aspect business, la unul mai relaxat si confortabil, obtinuta prin utilizarea unei palete cromatice mai calde si a materialelor de calitate superioara. Noul interior nu putea sa nu includa nuanta de albastru atat de cunoscuta a siglei KLM. Pentru confortul pasagerilor, designerul Hella Jongerius a alaturat nuante calde si mai inchise in cadrul paletei de culori deja existente, scotand in evidenta albastrul KLM. Cele cinci noi culori sunt maron, albastru marin, cobalt, gri inchis si violet inchis.

Inovator si sustenabil

Sustenabilitatea este o alta prioritate pentru KLM in tot ceea ce intreprinde. Pentru aceasta, designerul Hella Jongerius a cautat noi solutii, pe langa cele deja existente in industria aeronautica. Mochetele, de pilda, au fost fabricate partial din uniforme KLM reciclate. De asemenea, KLM recicleaza toate mochetele schimbate, in colaborare cu producatorul de mochete Desso.

In luna iulie a acestui an va avea loc zborul inaugural al primei aeronave KLM dotata cu noul interior si noile fotolii. Flota KLM de aparate Boeing 747-400, in numar de 22 de avioane, va fi prima ce va beneficia de aceste schimbari. Se estimeaza ca pana in aprilie 2014 toate aceste aparate vor beneficia de upgrade. Urmatoarele aparate ce vor avea un nou interior Business vor fi cele 15 Boeing 777-200, lucrul la ele urmand a incepe in vara lui 2014.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: