Analize Companii

Redesign România

10 apr. 2017 3 min

Redesign România

Reading Time: 3 minute
Corvin Cristian, Adrian Cancer -Zeana și Mihai Popescu / foto: Vali Mirea

Născuți în comunism și ajunși acum la maturitate profesională, au curajul să reinterpreteze trecutul, cât și prezentul într-o manieră proprie și să propună proiecte care au devenit deja repere în cultura urbană contemporană. Adrian Cancer-Zeana, Corvin Cristian și Mihai Popescu sunt trei dintre cele mai cunoscute nume pe zona de design și amenajări de spații publice din România.

Adrian Cancer-Zeana

Absolvent al Institutului de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București în 1999, Adrian Cancer-Zeana a cofondat în  anul 2001 Biroul de Arhiectură Square One.

Portofoliu de lucrări Square One: Băneasa Lake View (2007), Shade Club (2007), McCann Erickson (2008), Petrom City (2010), Entrance Concept Store (2011), Cărturești Băneasa (2012), Regimentului Boutique Residence (2014), Cărturești Carusel (2015). 

 

 

Corvin Cristian 

A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București în 1997. Timp de aproape 10 ani a lucrat ca production designer și art director pe platourile de filmare, realizând scenografie de film. A realizat de asemenea design pentru pavi­lioane expoziționale, scenografie pentru reclame TV și emisiuni, amenajări de cluburi și restaurante. Din 2008 conduce echipa Corvin Cristian Studio, specializat în amenajarea de spații din domeniul ospitalității, precum și din retail și zona de birouri. Din 2012, CC Studio s-a alăturat echipei multidisciplinare Theleisureway (TWL), specializată în dezvoltarea de proiecte de design în domeniul retailului. 

Premii câștigate de-a lungul timpului: Property Awards London – Best Leisure Interior pentru Studio Hermes (2015); Property Awards London Highly Commendable: Casa Boema (2015); Elle Decoration RO Design Awards: Career Achievement Award (2014); Anuala de Arhitectură București – premiu la categoria design interior pentru Lacrimi și Sfinți (2012); Medalia Preşedintelui UAR la Bienala de Arhitectură București pentru mansarda Gh. Lazăr (2008); premiu la Arhitext Festival pentru birourile Headvertising (2011).

 

 

Mihai Popescu

Este absolvent al Facultății de Design, secția Design Industrial, și director de creație al Twins Studio sub semătura căruia au fost create amenajările unora dintre cele mai cunoscute cluburi și restaurante din București și din țară. Uanderful, Fratelli Black, Fratelli Lounge & Club Sibiu, Clock’s, Stradale, Nomad Skybar se numără printre cele mai recente lucrări marca Twins Studio. Acestora li se adaugă multe altele, printre care toate cluburile Fratelli, Biutiful și Biutiful by the Lake, premiat la Restaurant & Bar Design Award Londra în 2015.

 

Fotografii: Vali Mirea 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: