Finanțe

Revolut lansează opțiunea Junior și pentru conturile Standard din România

21 iul. 2020 3 min

Revolut lansează opțiunea Junior și pentru conturile Standard din România

Reading Time: 3 minute

Platforma financiară Revolut a lansat Revolut Junior și pentru conturile Standard din România, opțiune diposnibilă deja pentru clienții Premium Și Metal.

Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut și oferă funcționalitățile și experiența necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obțină abilitățile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenți financiar.

Utilizatorii Revolut Standard pot crea un singur cont Junior. Costul cardului este același ca al cardurilor Standard, de 26,99 de lei, iar limita lunară de alimentare a contului pentru copii este de 160 de lei.

Utilizatorii Premium și Metal pot crea două și respectiv cinci conturi Junior – cardurile sunt gratuite, iar limita anuală de alimentare este de 16.000 de lei.

„Am observat că multe magazine și restaurante au trecut la plăți fără numerar pe durata pandemiei. Acest lucru limitează accesul copiilor care obișnuiau să primească bani de buzunar în numerar. Avem încrederea că Revolut Junior va rezolva această problemă și va permite copiilor să-și folosească banii de buzunar într-un mod mai sigur, prin efectuarea de plăți contactless”, a declarat Aurelien Guichard, Product Owner pentru Revolut Junior.

Produsul are trei componente principale:

  1. Aplicația Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
  2. O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
  3. Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.

Noi opțiuni pentru clienții Premium și Metal

Utilizatorii conturilor Premium și Metal de la Revolut au acum la dispoziție două funcționalități noi – Sarcini și Alocație săptămânală.

Prin intermediul Sarcini, copiii au posibilitatea de a câștiga venituri suplimentare prin îndeplinirea unor atribuții și obiective definite de părinte / tutore legal. Astfel, aceștia învață să facă legătura dintre muncă și câștiguri și sunt recompensați pentru eforturile făcute.

Prin Alocație săptămânală, părinții pot alimenta conturile Revolut Junior cu o sumă fixă în fiecare săptămână, ajuntându-și copii să își planifice mai bine cheltuielile datorită accesului la un venit periodic și predictibil. Părinții pot gestiona alocațiile copiilor, precum și fondurile proprii, folosind contul lor Revolut existent.

Părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.

Pentru conturile Premium și Metal există, de asemenea, posibilitatea gestionării contului Junior de ambii părinți, adăugarea pușculiței digitale Vaults conturilor Junior, ajutând astfel copiii să economisească pentru obiectivele lor, precum și posibilitatea de a efectua plăți cu telefonul mobil.

În perioada următoare vor fi implementate și alte funcționalități: Rewards, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să dezvolte abilități financiare.

Schimbări din august pentru conturile gratuite Revolut

Revolut, care are peste un milion de utilizatori în România, și-a anunțat clienții că va opera unele schimbări pentru conturile gratuite, începând cu 12 august 2020.

Printre schimbările anunțate, limita lunară pentru schimburile valutare urmează să scadă de la 20.000 la 5.000 de lei, peste această limită urmând să perceapă același comision de 0,5%, despre care utilizatorii vor fi informați în timpul realizării tranzacției. În plus, pentru transferurile valutare realizate în weekend, comisionul crește de la 0,5% la 1% pentru principalele valute, Revolut spunând că măsura are drept scop acoperirea riscurilor sale la fluctuațiile piețelor valutare internaționale.

Oficialii Revolut au comentat pentru Biz noile termene și condiții, precizând că decizia a fost luată după ce s-a vorbit cu mii de utilizatori, care își doresc moduri mai bune de gestionare a banilor. Actualizarea aplicației Revolut s-a făcut în concordanță cu modul în care utilizatorii își doresc să o folosească și majoritatea modificărilor se aplică unor funcționalități pe care cei mai mulți utilizatori Revolut le folosesc rar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: