Stiri Tech

Romania, locul 6 in lume la sporturi electronice

7 dec. 2015 2 min

Romania, locul 6 in lume la sporturi electronice

Reading Time: 2 minute

Romania a ocupat locul 6 pe natiuni la cea de-a 7-a editie a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), desfasurata intre 2-5 decembrie 2015, la Seul, Coreea de Sud.

Competitia a reunit 170 de jucatori din 28 de tari, lotul Romaniei trecandu-si in palmares performanta remarcabile la toate cele trei probe incluse in programul CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends si StarCraft 2.

nightend
Silviu “NightEnD” Lazar

Un rezultat excelent a obtinut Stefan “Moody” Marinescu, care si-a adjudecat medalia de bronz in concursul de Hearthstone. La Starcraft 2 si League of Legends, atat Silviu “NightEnD” Lazar, declarat cel bun jucator roman de Starcraft 2, cat si echipa de LoL XPC Gaming au ajuns in sferturi de finale, clasandu-se finalmente pe locul 5.

„Putem spune ca Romania continua traditia inceputa in 2009 mai precis mentinerea in primele zece tari la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice. Hearthstone se dovedeste a fi unul dintre jocurile in care romanii reusesc de fiecare data sa intre pe podium. La PGL Winter Tavern Tales, concurs cu premii in valoare totala de 25.000 de dolari, desfasurat in urma cu o luna la DreamHack Cluj-Napoca, premiul cel mare l-a castigat tot de un sportiv din tara noastra, Andrei ”Hannballz2” Militaru, iar acum un alt roman obtine medalia de bronz. Acestea sunt, fireste, doar cele mai recente succese, pentru ca avem si alti jucatori romani foarte buni la Hearthstone, precum Radu ”Rdu” Dima, actualmente membru al organizatiei spaniole G2 Esports”, a declarat Silviu Stroie, presedintele PGL si vicepresedinte International e-Sport Federation (IeSF), intr-un comunicat de presa.

In clasamentul pe natiuni al CM de Sporturi Electronice 2015 pozitia de lider a fost ocupata de Serbia, cu 147 de puncte, urmata de Coreea de Sud, cu 132 de puncte, China, pe locul III, cu 113 puncte, Finlanda, pe IV, cu 111 puncte si Thailanda, pe locul V, cu 67 de puncte. Romania si Filipine si-au impartit locul VI, la egalitate de puncte (63).

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) reprezinta una dintre cele mai importante competitii esport din lume prin care se doreste promovarea pe plan international a sporturilor electronice.

PGL este unul dintre cei mai importanti membri ai federatiei si sustine in fiecare an aceasta competitie, prin organizarea de calificari si insotirea reprezentantilor Romaniei.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: