Marketing Stiri

Romanii asteapta cadouri materiale de sarbatori

28 dec. 2015 < 1 min

Romanii asteapta cadouri materiale de sarbatori

Reading Time: < 1 minut

Numarul romanilor care au dorit sa primeasca de Craciun bunuri materiale a crescut cu 15% in 2015, fata de anul precedent, arata un studiu realizat de compania de cercetare iSense Solutions.

Foto: © Svetlana Kolpakova | Dreamstime.com

In 2015, 85% dintre romanii din mediul urban au asteptat cadouri materiale sub brad, in timp ce procentul celor care prefera bunurile spirituale a scazut de la 19% la 11%.

Potrivit studiului, telefonul mobil conduce in topul celor mai dorite produse de Craciun, 13% dintre romani preferand un astfel de cadou, fata de 7% anul trecut. Alte daruri asteptate de sarbatori sunt automobilele (6%), articolele de vestimentatie (6%), accesoriile/bijuteriile (6%), precum si banii (5%).

Studiul mai arata ca femeile, mai mult decat barbatii, isi doresc cadouri materiale de Craciun (88% dintre femei versus 82% dintre barbati). De asemenea, femeile prefera sa primeasca haine, accesorii/bijuterii, parfumuri si produse cosmetice, in timp ce barbatii asteapta de la Mos Craciun, mai mult decat femeile, produse electronice.

Anul acesta, romanii din mediul urban au alocat in medie 544 RON pentru cadourile de Craciun, cu 31% mai mult decat in anul precedent. Potrivit studiului, barbatii au alocat acestor cumparaturi un buget semnificativ mai mare decat cel al femeilor, de 607 RON. Printre cadourile pe care romanii intentioneaza sa le ofere celor dragi se numara articolele de vestimentatie (36%), jucariile (22%), produsele cosmetice / de ingrijire personala (19%) si dulciurile (18%).

Studiul a fost realizat online pe un esantion de 1.006  de respondenti in 2015 si 1.069 de respondenti in 2014, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani, din mediul urban din Romania. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de incredere de 95%.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: