fbpx
Marketing

Românii își cumpără ceasurile în funcție de brand2 min

11/12/2019 2 min read

Românii își cumpără ceasurile în funcție de brand2 min

Reading Time: 2 minute

În 2019, românii și-au achiziționat ceasuri în funcție de notorietatea brandului și mai puțin în funcție de preț, potrivit celei mai recente analize Watchshop. Casio și Tissot sunt brandurile cel mai des oferite cadou în perioada sărbătorilor, 4 din 10 români le aleg în decembrie.

WatchShop.ro estimează pentru luna decembrie a anului 2019 vânzări în creștere cu 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, înregistrând până la 7 milioane lei din vânzarea ceasurilor și produselor conexe.

În clasamentul celor mai bine vândute ceasuri se regăsesc două categorii: pe de-o parte, brandurile clasice precum Casio, Orient și Citizen, și de pe de alta, brandurile premium precum Tissot, Garmin și Ingersoll.

De asemenea, brandul Swiss Made, cu modele mai accesibile ca preț, vor fi în topul vânzărilor din decembrie, potrivit reprezentanților Watchshop. Aceștia se așteaptă ca brandul japonez Citizen și brandul fashion Sekonda să completeze topul ceasurilor pentru cadourile de sărbători.

Pe lângă categoria clienților care cumpără ceasuri în funcție de brand fiind printre primii cumpărători atunci când producătorul preferat lansează noi modele, există o altă categorie reprezentată de clienții care rămân fideli unui brand, și fac achiziții mai rar, la 2 – 3 ani.

De cealaltă parte se regăsesc clienții care aleg ceasul potrivit în funcție de aspect, fără a avea o afinitate legată de brand, și pasionații de orologerie care fac achiziții ținând cont de funcționalitățile ceasurilor.

Aceștia din urmă au ales anul acesta ceasuri care arată data, zilele săptămânii și cronograf, dar și modele cu funcții sport: profiluri predefinite pentru activități, senzor optic de puls și notificări smart. Chiar și acești clienți au început să acorde atenție aspectului ceasului, pe care și-l doresc în tendințe, deci îl schimbă mai des.

Clienții care își doresc să fie consiliați în alegerea ceasului potrivit beneficiază de suport de specialitate într-unul din cele 2 magazine fizice WatchShop.ro din București (showroom-ul din Banu Manta și magazinul din AFI Cotroceni) sau telefonic.

Pentru orice ceas cumpărat online sau offline, clienții au retur de 365 de zile, precum și servicii de personalizare prin gravură sau ambalare. Produsele cumpărate pot fi livrate acasă prin curier sau ridicate personal din showroom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *