Companii Stiri

Românii și cumpărăturile online

31 iul. 2017 < 1 min

Românii și cumpărăturile online

Reading Time: < 1 minut

Șase din zece români vor face, anul acesta, cel puțin o achiziție de pe telefonul mobil.

Mai bine de jumătate dintre români intenționează să facă cumpărături online direct de pe telefonul mobil, în următoarele șase luni, după cum arată rezultatele studiului „Online shopping de pe telefonul mobil”, comandat de Blugento, o companie clujeană specializată în soluții de e-commerce.  

Una dintre principalele concluzii ale studiului este importanța tot mai mare a dispozitivelor mobile în procesul de achiziție online, în condițiile în care patru din zece respondenți declară că fac cumpărături online lunar, iar trei din zece utilizează telefonul mobil sau tableta pentru astfel de tranzacții.

„Observăm o schimbare importantă în comportamentul de consum în rândul cumpărătorilor români și o aliniere la tendințele globale, mare parte dintre clienții magazinelor online utilizând telefonul mobil pentru achiziții. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre magazinele online nu sunt optimizate pentru mobile, lucru absolut necesar pentru a rămâne competitive în această industrie”, spune Sandu Băbășan, CEO al Blugento. „Iar într-o industrie cu o concurență atât de ridicată, să nu ai un magazin online optimizat pentru mobil înseamnă, cel mai probabil că se pierd un sfert din vânzări”, adaugă Băbășan.

Tot studiul mai arată că smartphone-ul a devenit indispensabil pentru aproape toți românii, nouă din zece respondenți precizând că dețin un astfel de dispozitiv, iar dintre aceștia, peste 80% accesează site-uri direct de pe aceste dispozitive.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: