Stiri Tech

Scolile introduc noi cursuri prin programul Young Thinkers

sept. 7, 2015 < 1 min

Scolile introduc noi cursuri prin programul Young Thinkers

Reading Time: < 1 minut

SAP Romania, jucator pe piata de solutii software de business, lanseaza programul Young Thinkers, o initiativa educationala prin care scolile locale pot introduce cursuri din domeniul tehnologiei IT&C.

Princincipalele obiective ale acestui program sunt stimularea interesului pentru materiile STEM (Stiinte exacte, Tehnologie, Inginerie si Matematica) cu scopul de a reduce lipsa unor competente tehnice specifice noilor tehnologii (precum Internet of Things sau Industry 4.0), existenta inclusiv la nivel global, incurajarea gandirii antreprenoriale, pregatirea elevilor pentru piata muncii si imbunatatirea specializarii pe termen lung a viitorilor angajati din sectorul tehnologiei.

Nevoia unei fortei de munca educate in domeniul IT&C a fost evidentiata si de un studiu recent, derulat de Comisia Europeana, in care se arata ca in anul 2020 ne-am putea confrunta cu pana la 825.000 de posturi vacante in domeniul IT&C.

Prin programul Young Thinkers, scolile din Romania au de acum oportunitatea sa introduca in planul de invatamant atat materiile specifice, cat si programul de antreprenoriat pentru elevi sustinute de SAP. Profesorii vor putea avea acces la o multitudine de resurse, iar elevii vor putea participa la concursuri internationale, proiecte, evenimente speciale, tabere de vara, workshop-uri etc.

De asemenea, scolile locale pot intra in comunitatea globala a universitatilor care au introdus deja materiile si programul de antreprenoriat sustinute de SAP (University Alliances – UA) si pot fi indrumate si sustinute de SAP si de membrii UA, respectiv peste 2.300 de institutii educationale la nivel global si peste 8.000 de profesori.

Scolile din Romania pot intra gratuit in programul Young Thinkers destinat copiilor intre 10 si 14 ani. Printre materiile disponibile in cadrul acestui program se numara: Design Thinking pentru incepatori,  HTML pentru incepatori si principiile programarii, SAP Lumira ca solutie de analiza predictiva, utilizarea unor aplicatii software pentru anumite procese de business.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: