Analize Stiri

Seniorii romani aleg oferte turistice dedicate lor

sept. 4, 2015 2 min

Seniorii romani aleg oferte turistice dedicate lor

Reading Time: 2 minute

Au intre 55 si 65 de ani, provin din mediul urban, calatoresc in cuplu sau cu grupul de prieteni si se bazeaza foarte mult pe ghizi, pentru ca nu sunt vorbitori fluenti de limbi straine. Christian Tour, touroperator de chartere in Romania a realizat un profil detaliat al turistilor romani care aleg programul Senior Voyage. Numarul celor care au optat pentru acest pachet turistic in ultimii cinci ani depaseste 45.000.

Circa 30% dintre seniorii romani vin cu familia sau prietenii care nu au inca 55 de ani, varsta la care turistii se pot inscrie in programul Senior Voyage. De foarte multe ori, isi fac prieteni in aceste vacante si, impreuna cu acestia, pleaca in noi destinatii.

Din datele Christian Tour, reiese ca 85 % dintre ei provin din mediul urban, majoritatea avand varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Procentul de femei si barbati este echilibrat. In medie, seniorii cheltuiesc 430 – 450 euro pe o vacanta, cifra constanta in ultimii cinci ani.

„Din 2010 incoace, numarul turistilor pe programul Senior Voyage a crescut cu aproape 400%. Mai mult, in primele 6 luni ale anului 2015, numarul lor s-a dublat fata de anul trecut. Foarte multi dintre ei ne-au devenit clienti fideli. Avem 18.000 de posesori ai Club Card-ului Senior Voyage, cu care calatoresc in medie de doua ori pe an, si care le ofera numeroase beneficii”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Preferintele seniorilor in materie de destinatii raman si ele constante, cu Sicilia pe primul loc in top, urmata de Costa del Sol, Napoli-Sorrento, Coasta de Azur, Portugalia, Toscana. O crestere spectaculoasa de la un sezon la altul, de 200%, inregistreaza cererile pentru destinaţii exotice precum Dubai, croaziere pe Marea Mediterana sau Croaziera Emiratele Arabe Unite-Dubai. Programele pentru Romania includ vacante in Maramures si Moldova, Dobrogea, Delta Dunarii, Transilvania, Oltenia si Banat-Clisura Dunarii.

Cele mai noi oferte turistice Senior Voyage sunt pachetele pentru Tara Bascilor (de la 395 euro), Egipt (de la 295 euro) şi Venetia (de la 295 euro). Tarifele pachetelor oscileaza intre 295 şi 395 euro/persoana la majoritatea programelor si toate includ bilet de avion, cazare timp de şapte nopti, transfer aeroport-hotel-aeroport, demipensiune şi ghid insotitor vorbitor de limba romana. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: