Companii

Skanska isi continua expansiunea

15 feb. 2016 2 min

Skanska isi continua expansiunea

Reading Time: 2 minute

Skanska Commercial Development Europe isi pregateste portofoliul de vanzari pentru 2016 care va oferi cladiri de birouri in locatii precum Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Romania si continua sa cumpere teren pentru noi proiecte de dezvoltare. 

Anul trecut compania a semnat contracte de vanzare pentru 11 cladiri de birouri din trei tari din Europa Centrala si de Est, atingand un volum total al tranzactiilor de aproape 500 milioane de euro, ceea ce reprezinta peste 20% din volumul total al pietei tranzactionate.

Piata de real estate din Romania a inregistrat in 2015 tranzactii in valoare de 650 de milioane de euro. Randamentele investitionale au inregistrat o imbunatatire in 2015, de la 7.75% la 7.5% pentru cladiri de birouri si se asteapta ca acest trend sa continue si in 2016.

In 2015, Skanska a vandut patru cladiri de birouri in regiunea Europei Centrale si de Est: Dominikanski in Wroclaw, Silesia Business Park B in Katowice, Green Court Bucharest B si Corso Court in Praga. Compania a semnat contracte pentru mai mult de 110.000 de mp GLA in cele patru tari in 2015. In prezent, compania are alte noua proiecte in constructie, sapte dintre ele fiind localizate in Polonia.

In 2014 compania a vandut noua cladiri de birouri.

Conform datelor JLL, volumul tranzactiilor pentru sectorul cladirilor de birouri in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Romania a fost de aproximativ 2.4 miliarde euro anul trecut.

Skanska si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii, cu venituri care in 2014 au totalizat 145 de miliarde de SEK. Compania are sediul central la Stockholm, in Suedia si este listata la bursa NASDAQ Stockholm.

Skanska Commercial Development Europe dezvolta cladiri de birouri, proiecte logistice si comerciale.  Operatiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Ceha, Ungaria, Romania si Polonia. Skanska Commercial Development Europe este impartita in patru companii locale – Skanska Property Republica Ceha, Skanska Property Romania, Skanka Property Ungaria si Skanska Property Polonia.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: