Management Stiri

Index pentru bunastarea angajatilor

22 mart. 2016 2 min

Index pentru bunastarea angajatilor

Reading Time: 2 minute

Compania Smartree a lansat astazi Workforce Index, un instrument care ofera o sinteza a evolutiei recrutarilor, a cresterii salariale si a bunastarii angajatilor.

Noul indice va putea fi folosit de angajati pentru a fi la curent cu tendintele din economie, dar si de analisti pentru predictii de piata. Indexul dezvoltat de Smartree ia in calcul date reale obtinute din sectorul privat. Aceste date sunt anonime si servesc ca un indicator al sanatatii economiei, in contextul inregistrarii si masurarii in timp real a schimbarilor din piata muncii. Smartree Workforce Index are capacitatea de a oferi o imagine de ansamblu care sa anticipeze evolutia economiei.

„Scopul dezvoltarii Indexului Smartree a fost sa avem o imagine in timp real a economiei. In acest sens, am dori sa fie un element de analiza pentru profesionisti, deoarece fiecare dintre indicatorii luati in calcul poate fi corelat in mod direct sau indirect cu evolutia macroeconomica a Romaniei. Ne asteptam de aceea sa ajunga sa fie utilizat de catre analistii din intreaga piata, astfel incat sa devina un instrument de referinta”, spune Adrian Stanciu, CEO al Smartree.

Potrivit datelor Smartree Workforce Index, salariile din mediul privat s-au majorat anul trecut cu 4,41% fata de 2014 si valoarea bonusurilor oferite de angajatori a fost mai mare cu aproape 19%, in conditiile in care numarul angajarilor a fost in crestere, cu aproximativ 11% fata de anul precedent. Deoarece cresterea economiei este legata direct proportional de ritmul angajarilor, se poate trage concluzia, din aceste date, ca trendul la nivelul intregii piete este unul pozitiv. Si concediile de odihna reprezinta un indicator cheie in analiza starii de ansamblu a economiei si in special a bunastarii angajatilor. Anul trecut, numarul acestora a crescut cu 11,56% fata de 2014, ceea ce poate insemna, spre exemplu, ca firmele au angajat mai multe persoane si ca angajatii pot pleca in concediu de odihna fara ca activitatea departamentului in care lucreaza acestia sa fie intrerupta.

Index Smartree 2015

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: