Finanțe

Softul creste vanzarile

16 sept. 2014 2 min

Softul creste vanzarile

Reading Time: 2 minute

BCR Leasing IFN a implementat o platforma software, unica in Romania, care ii permite sa ofere un raspuns preliminar la cererea de leasing in cateva minute şi sa aprobe contractul intr-un interval de timp care, dupa optimizarile programului pilot, va ajunge la mai puţin de o ora.

Platforma software permite automatizarea completa a fluxului de ofertare si aprobare a finantarilor prin integrarea Charisma Leasing cu serviciile de date Starbyte.

Volumul documentatiei solicitate clientilor si timpul de raspuns la cererea de finantare sunt indicatorii cei mai importanti in formarea perceptiei consumatorilor cu privire la calitatea serviciilor financiare. BCR Leasing a gasit o solutie inovativa pentru automatizarea procesului de analiza financiara si scurtarea timpului de raspuns fata de clienti.

Compania a dezvoltat un sistem de aprobare in colaborare cu Grupul ERSTE, care a fost perfectionat si la care s-a facut “fine-tunning” pe o perioada de aproximativ 1 an. Concomitent, pentru automatizarea introducerii datelor clientilor, pentru interogari din surse externe necesare colectarii de documentatie la dosar si pentru verificarea bonitatii clientililor in complicatul proces de analiza financiara, BCR Leasing a ales cel mai complex portofoliu de servicii si date despre companiile din Romania, dezvoltat de Starbyte. Acesta ofera, in timp real, datele clientilor, indicatori financiari si alte informatii relevante aflate in diverse surse publice. Datele au fost integrate in soluţia Charisma Leasing furnizata de TotalSoft, prin care BCR Leasing isi deruleaza intrega activitate de leasing si backoffice de peste 10 ani.

In urma implementarii soluţiei, clientul poate primi raspunsul de aprobare preliminara in cateva minute, dupa ce managerul de vanzari completeaza in aplicatie doar CUI-ul, datele bunului, avansul şi numarul de rate, la o simpla apasare pe buton, fara sa se mai solicite vreun document financiar. Timpul de aprobare finala pentru o mare parte din dosarele de finantare este in acest moment sub 2 ore. Ulterior optimizarii programului pilot, aprobarea finala se va putea da in mai putin de o ora.

„Ne propunem o tinta foarte ambitioasa in lunile urmatoare: sa dam raspunsul clientului pe loc, la prima sa vizita la dealer sau in agentiile noastre”, a declarat Bogdan Ionut Speteanu, Director General BCR Leasing. 

Concomitent cu reducerea semnificativa a timpului de raspuns, la aproape o luna de la implementarea soluţiei, numarul de contracte aprobate a crescut cu 20%. In acelasi timp, solutia permite reducerea costurilor operationale, prin faptul ca nu se mai fac aceleasi interogari de fiecare data.

 Integrarea dintre Charisma Leasing, oferita de Total Soft, si serviciile de date Starbyte reprezinta o premiera pentru piaţa romaneasca, atat din prisma metodologiei de lucru create special pentru a asigura succesul proiectului, cat şi prin prisma echipei mixte de specialişti implicaţi. Pe langa furnizarea de date prin servicii web, BCR Leasing beneficiaza si de accesul la aplicatia web a Starbyte, pe care o foloseste personalul departamentelor de vanzari, marketing, colectare debite si juridic.

„Consideram ca cel mai mare beneficiu al implementarii acestei platforme merge catre clientii nostri, pentru ca acestia primesc un raspuns imediat referitor la finantare, fara sa mai fie nevoie sa furnizeze un dosar stufos de documente”, a subliniat Bogdan Speteanu.

© Filmfoto | Dreamstime.comLeasing Photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: