Antreprenori Stiri

Un startup românesc vinde smartphone-uri recondiționate cu 50% mai ieftin și garanție 12 luni

6 apr. 2020 2 min

Un startup românesc vinde smartphone-uri recondiționate cu 50% mai ieftin și garanție 12 luni

Reading Time: 2 minute

Cu o investiție de 200.000 de euro, antreprenorul francez Grégoire Vigroux pune bazele fenix.eco, un nou startup care intră în forță pe piața vânzării de telefoane cu modele recondiționate, care au prețuri în medie cu 50% mai mici.

Startup-ul românesc fenix.eco își lansează astăzi, platforma online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiționate, având modele din game superioare. Pe platforma fenix.eco sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.

„Fenix.eco este un magazin online dedicat cumpărătorilor inteligenți. Fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, clienții noștri pot economisi până la 50% din valoarea telefonului. Am încorporat principiile economiei circulare în modelul nostru de afaceri, ceea ce face ca soluția să fie și mai adecvată acestor vremuri dificile”, a declarat antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux.

Antreprenorul francez a investit 200.000 de euro în fenix.eco, companie pe care a construit-o alături de un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux.

Telefoanele disponibile pe fenix.eco oferă consumatorilor avantaje similare cu cele corespunzătoare telefoanelor noi precum experiența clientului, calitatea și garanția, la prețul unui model vândut la mâna a doua. Magazinul online vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei cu o vechime de 12 până la 36 de luni, care au fost curățate de toate datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO.

Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

Antreprenorul francez stabilit în București spune că recondiționarea smartphone-urilor ajută și la potecția mediului, în condițiile în care fabricarea unui nou smartphone necesită 13 tone de apă, 35 kg de materii prime și produce 55 kg de emisii de CO2.

Se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile refolosite va crește de la 27 de miliarde de dolari în 2019 la 67 de miliarde de dolari în 2023, potrivit IDC. Deși relativ noi în Europa de Est, smartphone-urile recondiționate sunt deja o alegere populară în Europa de Vest. În Franța și Germania, telefoanele inteligente recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019.

„Aproape 5 milioane de smartphone-uri sunt vândute în România în fiecare an. Ambiția noastră pe termen lung este să cucerim  10% din această piață, ceea ce echivalează cu vânzarea a 500.000 de telefoane pe an. Acesta este planul nostru doar pentru România. În prezent discutăm cu investitorii pentru a extinde fenix.eco în alte 3 țări din Europa de Est, în 2021”, arată Grégoire Vigroux.

Printre afacerile în care a fost sau este implicat, Grégoire Vigroux este unul dintre fondatorii TELUS International Europe (cunoscut anterior sub denumirea de CallPoint). Compania de call-center angajează în prezent 5.000 de persoane în Bulgaria și România.

Aici puteți citi un interviu cu Grégoire Vigroux apărut în ediția din luna ianuarie a acestui an a revistei Biz.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: