BizRemote by certSIGN

Povestea Viziere.ro continuă: 250.000 de viziere produse și distribuite gratuit

28 mai 2020 2 min

Povestea Viziere.ro continuă: 250.000 de viziere produse și distribuite gratuit

Reading Time: 2 minute

Ideea inițială Viziere.ro de a proiecta o vizieră și de a distribui 10.000 unități s-a transformat într-un program național care a adunat peste 2.500 de voluntari din toate colțurile țării și care au produs și distribuit gratuit în două luni peste 250.000 viziere.

Viziere.ro coordonează 23 centre regionale din toată țara, a trimis 10.000 de colete conținând viziere gratuite în toată țara și a etins inițiativa peste granițe, deschizând Viziere.md în Republica Moldova.

Cristiana Bogățeanu, manager de proiect, spune că echipa primește zilnic solicitări de peste 3.000 unități de viziere, iar scopul lor este să ajungă la toți cei care au sunat sau s-au înscris pe formularul disponibil în site-ul proiectului. Cadrele medicale din prima linie se află încă în lupta împotriva COVID-19 și au nevoie de protecție.

Printre companiile care au susținut sau au sponsorizat până acum proiectul se numără: Kaufland, Banca Transilvania, Valrom Industrie, Antalis România, BASF România, Fundația FAN Courier, KPMG, Flexicom, JJ Displays, BDLemnTech, Autonomous Flight Technologies, We mesh up, Autonom, Verla, CyberSwarm, NN, Forward Interactive, Rubin 2000, CutOut, Magna Internațional, H3, FabLab, Kaustik, Asociația ROTA, Rotary Club București, GravoLab, Pagicom.

„Sperăm să ajungem la toți cei care ne sună și ne scriu, deci trebuie să continuăm, așa că lansăm un apel către companii sau persoane care vor să ne sprijine să mergem mai departe. Companiile sponsor care se implică primesc o raportare completă cu privire la distribuția echipamentelor”, spune Cristiana Bogățeanu.

Programul Viziere.ro a început oficial pe 18 martie 2020, ca urmare a unei simple postări pe Facebook în care inițiatorii, un grup de tineri fondatori de startup-uri, i-au invitat pe toți cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv să le scrie. Ideea a fost de a proiecta un echipament de protecție adițional, a cărui durată de fabricare să fie foarte mică, din materiale ușor de procurat și, cel mai important, de a o oferi gratuit acolo unde era cea mai mare nevoie.

„M-am uitat pe site-urile de specialitate cum sunt pregătiți medicii din alte țări iar apoi m-am uitat la ce se întâmplă la noi în spitale. Am observat viziera și m-am gândit ca am tot ce îmi trebuie în atelier ca să pot face asta. Am proiectat o vizieră, am adăugat poza pe Facebook alături de un formular iar în 48 de ore am primit peste 100.000 de cereri – bucăți viziere. A fost incredibil și clar nu ne așteptam la asta!”, spune Mihai Toma, unul dintre inițiatorii proiectului.

Persoanele fizice pot dona direct prin card, pe site-ul www.viziere.ro sau prin click direct pe link-urile de mai jos: RON -> https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm8er
EUR -> https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1h7bm9er

Ori, direct în contul bancar:

ASOCIAȚIA SSMB
Cod Fiscal: 18797296
RON: RO04BTRLRONCRT0254704901
EURO: RO24BTRLEURCRT0254704902
Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici București
Descriere tranzacție: Stare de urgență/Viziere PET

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: