Lifestyle Stiri

Daruieste ziua ta

15 iun. 2016 2 min

Daruieste ziua ta

Reading Time: 2 minute

GalantomGalantom, platforma de fundraising pentru organizatii nonguvernamentale, lanseaza campania sociala Daruieste ziua ta, prin care ii incurajeaza pe cei care isi serbeaza ziua de nastere ca, in loc sa primeasca un cadou clasic, sa ii indemne pe cei dragi din jurul lor sa faca o donatie pentru un proiect social sustinut de ei.

Toti cei care se aniverseaza in lunile care urmeaza si doresc sa se alature campaniei, o pot face foarte simplu, accesand site-ul galantom.ro/daruiesteziuata. Trebuie doar sa aleaga o organizatie si proiectul acesteia pe care doresc sa il sustina (poate fi o organizatie din cele peste 100 inscrise pe Galantom.ro sau una propusa de ei). Apoi, isi creeaza o pagina personala de fundraising, pe care o promoveaza online si offline, prin intermediul careia se pot colecta foarte usor donatii online, prin plata cu cardul.

Acest model de fundraising peer to peer online, prin care oamenii doneaza unor ONG-uri pe care le sustin provocari personale sau evenimente importante din viata lor (participarea la un maraton, prima alergare, ziua de nastere, nunta, renuntarea la fumat etc.) a fost implementat in Romania de catre Galantom.ro, in urma cu trei ani. Pana in prezent, platforma a inregistrat rezultate impresionante: intermedierea unor donatii de peste 2,4 milioane de lei, obtinute de peste 1.900 de fundraiseri voluntari inregistrati pe site, si peste 100 de organizatii inscrise.

In ultimii 3 ani, fundraiserii voluntari de pe site au colectat prin daruirea zilei de nastere donatii de peste 177.000 lei, iar platforma isi propune pentru 2016, odata cu lansarea microsite-ului dedicat, ca proiectul sa genereze in total donatii de peste 100.000 lei pentru organizatiile beneficiare.

Printre persoanele publice care si-au donat evenimente din viata lor pe platforma Galantom se numara: Dana Rogoz si Toader Pun (care si-au daruit ziua de nastere), Cornel Ilie, Amalia Enache, Andreea Raicu, Dragos Bucurenci, Adrian Hadean, Andreea Raducanu.

Campania este sustinuta de un video  de prezentare realizat de The Big Film, care este inspirat chiar din povestea fundraiserilor, membri ai comunitatii Galantom, care au reusit sa schimbe vieti.

Daruieste ziua ta este unul dintre cele 10 proiectele castigatoare ale programului de granturi pentru ONG-uri „Teimplici” editia 2015 desfasurat de Telekom, la care au participat peste 130 de organizatii nonprofit.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: