BizRemote by certSIGN

SUA și Japonia au aprobat medicamentul Remdesivir, care tratează Covid-19

2 mai 2020 < 1 min

SUA și Japonia au aprobat medicamentul Remdesivir, care tratează Covid-19

Reading Time: < 1 minut

America a fost prima țară care a aprobat medicamentul Remdesivir, după ce FDA (Agenția pentru medicamente și dispozitive medicale) a acordat o autorizație de urgență companiei Gilead Science.

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a spus că „este prima terapie autorizată pentru Covid-19”. Medicamentul va putea fi folosit în cazul pacienților grav afectați de Covid-19 și care au nevoie de oxigen. Japonia a anunțat astăzi că va aproba și ea Remdesivir, în procedură de urgență.

Testele clinice au arătat că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienților care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Casa Albă un progres „semnificativ”, potrivit Mediafax.

„Pacienți spitalizați cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienți în situații similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obținute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienți, inițiat pe 21 februarie”, au anunțat Institutele Naționale pentru Sănătate din SUA (NIH).

Studiul clinic – denumit „Test pentru tratament adaptiv anti-Covid-19” – a fost efectuat cu sprijinul Institutului Național pentru Alergii şi Boli Infecțioase (NIAID) din Statele Unite.

„Rezultatele preliminare arată că pacienți care au primit Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuşi unei proceduri placebo. Mai exact, durata medie de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienții tratați cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo. De asemenea, rezultatele sugerează şi un beneficiu privind supraviețuirea, rata mortalității fiind de 8,0% în cazul grupului care a primit Remdesivir, față de 11,6% pentru grupul din procedura placebo”, precizează NIH.

Veste bună: Remdesivir omoară o enzimă cheie a coronavirusului

Credit foto: ID 178733569 © Negotin8 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: