Analize Antreprenori by eMAG

Elon Musk i-a luat locul lui Warren Buffet în topul miliardarilor. Cine mai este în Top 10

12 iul. 2020 2 min

Elon Musk i-a luat locul lui Warren Buffet în topul miliardarilor. Cine mai este în Top 10

Reading Time: 2 minute

Când nu provoacă stupoare pe Twitter cu declarații șocante, care uneori afectează serios valoarea acțiunilor Tesla, când nu lansează rachete care duc oameni pe Stația Spațială Internațională și apoi aterizează cuminți pe platforme care plutesc pe mare, Elon Musk se îmbogățește.

CEO al Tesla, Musk tocmai l-a înlocuit pe „Oracolul din Omaha”, legendarul investitori Warren Buffett, în Indexul Bloomberg al Miliardarilor pe locul 7 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Vinerea trecută (10 iulie), averea lui Elon Musk a crescut cu peste 6 miliarde de dolari după ce acțiunile Tesla au urcat cu 10,8%, până la prețul record de 1.544 de dolari, aducând capitalizarea bursieră a companiei la valoarea de 286,5 miliarde de dolari.

Cum Musk deține 20,8% din acțiuni, pachetul său valorează aproape 60 de miliarde de dolari, pe lângă acțiunile deținute la compania aerospațială SpaceX, care însă nu este listată la bursă. Bloomberg estimează averea lui Musk la 70,5 miliarde de dolari, cu „doar” 100 de milioane de dolari peste cea a lui Sergey Brin, unul dintre cei fondatori ai Google. Imediat deasupra lui Musk este celălalt fondator al Google, Larry Page.

Musk i-a luat locul 7 lui Warren Buffett, care tocmai a donat acțiuni Berkshire Hathaway de aproape 3 miliarde de dolari către cauze caritabile și a coborât pe locul 10.

Top 10 miliardari ai lumii

Bloomberg actualizează zilnic clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după închiderea Bursei din New Work. Iată cum arăta clasamentul pe 10 iulie:

1. Jeff Bezos (Amazon) – 189 mld. $

2. Bill Gates (Microsoft) – 116 mld. $

3. Mark Zuckerberg (Facebook) – 93 mld. $

4. Bernard Arnault (LVMH) – 92,6 mld. $

5. Steve Ballmer (Microsoft) – 76,8 mld. $

6. Larry Page (Alphabet) – 72,7 mld. $

7. Elon Musk (Tesla) – 70,5 mld. $

8. Sergey Brin (Alphabet) – 70,4 mld. $

9. Mukesh Ambani (Reliance Industries) – 70,2 mld. $

10. Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 69,2 mld. $

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: