Biz Singapore Tech

Telecomunicatiile in orasul leilor

27 ian. 2015 < 1 min

Telecomunicatiile in orasul leilor

Reading Time: < 1 minut

Singapore are un sistem telecom bine dezvoltat, acoperit de trei operatori de mari dimensiuni. Piata e disputata de SingTel, M1 si StarHub. Orasul-stat are cea mai mare rata de penetrare a smartphone-urilor din Asia (87%), alaturi de Hong Kong, fiind urmata de Malaezia (80%), Australia (75%) si China (71%).

De asemenea, fenomenul tabletelor a luat amploare in ultimii ani in Singapore, integistrand cea mai spectaculoasa crestere din regiune (de 30%). Astfel, anul trecut nu mai putin de 47% dintre singaporezi detineau o tableta.

Nu mai putin de 29% dintre singaporezi detin mai multe device-uri mobile, acestia fiind si consumatori avizi de continut video (37% dintre ei au vizualizat macar un videoclip in ultima luna de pe mobil sau tableta).

Apetenta singaporezilor pentru internet se traduce si prin numarul mare de conexiuni. La orice colt de strada sunt disponibile zeci de conexiuni Wi-Fi, insa majoritatea sunt securizate. Pentru a avea acces la internet este necesar sa solicitati parola de la localul la care v-ati oprit, conectarea la o retea fara acceptul gazdei fiind considerata infractiune.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: