Companii

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie către un producător român pentru 4,5 mil. euro

13 dec. 2020 2 min

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie către un producător român pentru 4,5 mil. euro

Reading Time: 2 minute

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, a anunțat vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către producătorul și distribuitorul de profile pentru tâmplărie termoizolantă Dynamic Selling Group, pentru aproximativ 4,5 milioane de euro.

TeraPlast s-a aflat în discuții cu două companii – liderul mondial în domeniu și producătorul român Dynamic Selling Group. În urma negocierilor, tranzacția s-a concretizat cu grupul românesc. Valoarea tranzacției va fi ajustată la momentul transferului în funcție de nivelul capitalului de lucru.

„Businessul de profile era singurul business din cadrul Grupului în care nu eram între primii doi jucători din piață. Strategia noastră a fost și rămâne să fim locul 1 sau 2 în oricare din piețele în care suntem prezenți. Cu partenerii noștri de la Dynamic Selling Group am analizat trei variante: achiziția businessului, fuziunea lor cu divizia noastră de profile de tâmplărie sau vânzarea acesteia către ei. Pe coordonate financiare similare, am luat decizia de a vinde businessul de profile de tâmplărie către producătorul numărul 1 din România” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Decizia vine ca urmare a strategiei companiei TeraPlast de a-și dezvolta businessul în alte zone de activitate. Transferul va fi realizat după obținerea avizului Consiliului Concurenței.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167 milioane de euro, și o creștere de 46% a EBITDA, până la 20 milioane de euro.

Profilele de tâmplărie au reprezentat 9 milioane de euro din cifra de afaceri a TeraPlast în primele nouă luni din 2020. Rețeaua de distribuție a acestei linii de business include peste 200 de clienți, producători de tâmplărie termoizolantă precum și compania TeraPlast Ungaria.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează un profit net de 9 milioane de euro pentru divizia de mase plastice – de 4 ori mai mare decât în 2019. Tot pentru această divizie, Grupul are în curs de implementare proiecte de investiții de peste 32 milioane de euro.

Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții, fiind compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: