Stiri

Tezaur unic de aur și argint, scos la licitație de Artmark

Reading Time: 2 minute

Un tezaur din aur și argint este scos la licitație săptămâna viitoare. Este o premieră pentru piața românească de artă punerea la vânzare, în cadrul unei executări silite, a unui stoc impresionant de bijuterii, drept lot unic.

Colecția de 1.672 de bijuterii are un preț de pornire de doar 8.500 de euro, deși cântărește 5,5 kg și conține inele, cercei, coliere, brățări, lanțuri, pandantive sau diamante naturale, prețul de pornire situându-se, așadar, la aproximativ 30% din valoarea metalului și pietrelor, fără a lua în calcul manopera. Lotul unic este adăugat recent Licitației Patrimoniului unei Familii de Colecționari, programate pentru joi, 28 ianuarie, ora 18:30, online, pe Platforma Artmark LIVE.

Pentru stabilirea valorii de circulație a bunurilor ce au parvenit în urma executării silite a unei case de amanet, lotul de bijuterii a fost expertizat și evaluat conform legii de Direcția de Metale Prețioase din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Raportul de expertiză tehnică este public și disponibil online, pe artmark.ro, și va însoți lotul de 1.672 de bijuterii din aur și argint după adjudecare.

În continuare, aurul și argintul beneficiază de o popularitate crescută, în pofida – sau poate datorită – crizei actuale, iar actualul tezaur scos la licitație reprezintă și o alternativă pentru protejarea economiilor.

Tezaurul de aur și argint poate fi vizionat la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Totodată, bijuteriile pot fi probate în prezența unui reprezentant al Casei de Licitații A10 by Artmark, iar ulterior ofertate online pe artmark.ro prin intermediul unui cont activ care se  realizează în doar 3 pași simpli.

Arta a avut valoare în 2020

Casa de Licitații A10 by Artmark a publicat raportul pieței românești de artă pentru anul 2020, care vizează topul celor mai bine vândute opere de artă și obiecte de colecție și cum a evoluat piața românească de artă în anul pandemic.

Astfel, în topul celor mai bine vândute public (în licitație) loturi de artă sau obiecte de colecție pe piața internă, pe primele trei locuri se află:

  • Nicolae Grigorescu – “Țărăncuță cu fuior pe cale” – 220.000 euro (Licitația A10 de Primăvară, 24 martie);
  • Ștefan Luchian – “Vas cu garoafe” – 125.000 euro (Licitația A10 de Vară, 11 iunie)
  • Nicolae Tonitza – “Irina” – 120.000 euro (Licitația A10 de Toamnă, 22 octombrie)
Team

Recent Posts

Record de credite noi pentru persoane fizice la BRD: 2,35 mld. lei în primul trimestru din 2024

În primul trimestri din 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3% față de aceeași…

14 ore ago

Claudiu Butacu & George Constantin: Sustenabilitatea, dincolo de definiții

Sustenabilitate [substantiv feminin, (numai) singular] – capacitatea de a exista constant. Nu este definiția noastră, ci primul rezultat al unei…

18 ore ago

Schimbare la vârful Tuborg România: Yoav Bar preia funcția de CEO

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de…

o zi ago

Profit de 390 mil. lei pentru Raiffeisen Bank România în primul trimestru din 2024

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2024 o creștere de 50% pe segmentul planuri de investiții, pensii private…

o zi ago

Primul teatru construit de la 0 de comunitate, Grivița 53 mai are nevoie de 500.000 euro

Proiectul născut din crezul artistic al scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian prinde tot mai mult contur existențial. După 8…

o zi ago

Smartphone-urile HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România

Noile smartphone-uri HUAWEI Pura 70 Ultra, HUAWEI Pura 70 Pro și HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România.…

o zi ago