Lifestyle

UEFA a anunțat reluarea din august a Ligii Campionilor și Europa League. Pe ce stadioane se vor juca meciurile

18 iun. 2020 2 min

UEFA a anunțat reluarea din august a Ligii Campionilor și Europa League. Pe ce stadioane se vor juca meciurile

Reading Time: 2 minute

După ce campionatele de fotbal au început să se reia în țări precum Germania, Spania și Anglia, UEFA a anunțat și reluarea principalelor competiții care se aflau în derulare înainte de a fi întrerupte de pandemia de COVID-19.

Astfel, Liga Campionilor se reia pe 7 și 8 august, când vor avea loc meciurile retur din optimi rămase restante (Real Madrid-Manchester City, Chelsea-Bayern, Lyon-Juventus și Napoli-Barcelona).

Încă nu s-a stabilit dacă acestea vor avea loc pe stadionul echipelor gazdă sau în Portugalia. Dacă va fi nevoie, pentru meciurile din optimi se va putea folosi stadioanele Estádio do Dragão din Porto și Estádio Dom Afonso Henriques din Guimarães.

Apoi, sferturile de finală, semifinalele și finala se vor juca în cadrul unui turneu special organizat între 12 și 23 august, în Lisabona, pe Estádio do Sport Lisboa e Benfica și Estádio José Alvalade. Sferturile sunt programate pe 12, 13, 14 și 15 august, semifinalele pe 18-19 august  și finala va avea loc pe stadionul Benficăi pe 23 August. Toate meciurile vor începe la ora 21:00 CET (22:00 ora României).

Instabulul, gazda originală a finalei Ligii Campionilor din acest sezon, va organiza finala din 2021, iar toate orașele care fuseseră deja desemnate pentru a găzdui finalele competiției vor face acest lucru în anul următor – Sankt Petersburg în 2022, Munchen în 2023 și Londra (Wembley) în 2024.

Europa League

Sferturile de finală, semifinalele și finala Europa League se vor desfășura în cadru unui turneu în Germania, pe stadioane Koln, Duisburg, Düsseldorf și Gelsenkirchen, între 10 și 21 august. Sferturile se vor disputa pe 10-11 august, semifinalele pe 16-17 august și finala pe 21 august.

Optimele se vor juca pe 5 și 6 august, urmând să se stabilească dacă vor avea loc pe stadioanele echipelor gazdă sau în Germania. Partidele dintre Internazionale Milano și Getafe, respectiv Sevilla și AS Roma, al căror prim tur a fost amânat, nu se vor mai disputa în sistem tur-retur, ci va conta rezultatul unui singur meci.

Gdańsk, gazda originală a finalei Europa League din acest sezon, va organiza finala din 2021, iar toate orașele care fuseseră deja desemnate pentru a găzdui finalele competiției vor face acest lucru în anul următor – Sevilla în 2022 și Budapesta în 2023.

Foto: © Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: