Tech

Un startup românesc salvează vieți cu ventilatoare produse la imprimantă 3D

20 mart. 2020 < 1 min

Un startup românesc salvează vieți cu ventilatoare produse la imprimantă 3D

Reading Time: < 1 minut

UPDATE: Ventilatorul pentru terapie intensivă proiectat pentru a fi realizat cu o imprimantă 3D urmează să intre în teste la Centrul “Pius Brânzeu” al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” prin metode de spirometrie, dar și pe animale din biobaza centrului.

În plină criză pandemică, startup-ul timișorean Symme3D revoluționează piața echipamentelor medicale cu un ventilator pentru terapie intensivă, un echipament proiectat pentru imprimantă 3D. SymmeD este deja un nume cunoscut în lumea medicală prin imprimanta 3D capabilă să imprime țesut viu. Biotech One este primul dispozitiv de acest gen din Europa de Est cu aplicabilitate în domeniul medical, echipamentul inovator putând să printeze 3D oase, piele, cartilagii nevascularizate sau vase de sânge.

„Suntem pe ultima sută de metri cu un ventilator proiectat de noi care este printabil 3D și care sperăm să democratizeze piața acestor utilaje vitale, permițâ0d oricui să îl printeze, să îl asambleze. Suntem deja avansați cu plăcuța electronică, software embedded, interfață utilizator. Este un proiect open source”, ne-a declarat Călin Brandabur, Chief Techical Officer la Symme3D.

Pentru dezvoltarea acestui echipament vital în sălile de terapie intensivă, mai ales în contextul crizei declanșate de COVID-19, cei de la Symme3D sunt în legătură și cu mai mulți doctori, atât pentru o corectă proiectare a produsului, cât și pentru a obține un echipament care să primească ulterior toate avizele specifice.

„Noi proiectăm ventilatorul, îl vom și produce, dar realizăm faptul că nu vom putea face față cererii. De aceea dorim să-l dăm cu titlu gratuit tuturor, pentru a putea mări exponențial capacitatea de producție”, ne-a precizat Călin Brandabur, CTO la Symme3D.

Foto: © Olena Yakobchuk | Dreamstime.com

15 Comments
  1. Andrei
    Linkul cu stl 3d folosit in uk
  2. Andrei
    Link ventilator stl
  3. Alex P
    Nu ma indoiesc de sinceritatea acestei initiative, dar ceva un link la proiectul asta open source pe care il laudati exista? Lipseste fix esentialul: proiectul open source.
  4. Cristina
    Foarte interesant!
  5. Mike
    E vreun link undeva?
  6. Ionut Popescu
    de unde putem obtine si noi modelul 3d? adica fisierul stl ?
  7. Roxana Mircea
    Felicitări,daca va putem ajuta cu ceva,nu ezitați; noi suntem experti-finantare nerambursabilă,eventual asa sa va facem gratuit o cerere de finantare?
  8. Erich Herter
    Dear Company, we havbevery much interest to cooperate with your start up company in relation to Ventilation Equipment for COVI 19 Patient intensive care unit. We got over 300 R&D People and financial Background who can support. www.coolermastercorp.com
  9. Voina Cosmin
    Va rog linkul , Deținem 4 imprimate 3 d și am dori sa ajutam și noi comunitatea , Va Multumesc
  10. Stefan
    Link-ul cred ca a fost sters
  11. Cosmin
    Creating ventilators isn’t quite as easy as making a bag pump. That can do A LOT of damage.https://youtu.be/7vLPefHYWpY

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: