BizRemote by certSIGN Tech

UPDATE: Binovate Labs retrage aplicația creată pentru completarea online a declarației pe propria răspundere

26 mart. 2020 3 min

UPDATE: Binovate Labs retrage aplicația creată pentru completarea online a declarației pe propria răspundere

Reading Time: 3 minute

UPDATE:

Pentru că aveam informații contradictorii legate de completarea declarațiilor, mai ales în contextul în care Binovate Labs au dezvoltat o aplicație pentru acestea și pentru că am primit întrebări legate de valabilitatea aplicației, am întrebat direct la companie.

Andrei Frangeti, CEO-ul companiei, mi-a răspuns întrebărilor și public integral răspunsul său:

„Am implementat aplicația duminică după anunțul de sâmbătă și am folosit că model formularul publicat atunci care includea CNP, nume părinți etc. 

Astăzi am văzut într-adevăr că a fost publicată o nouă versiune de formular, simplificată, care include mai puține date. În comunicat se spune, de asemenea, că formularul trebuie tipărit și semnat olograf, și nu se mai menționează nimic legat de prezentarea de pe mobil sau tabletă, așa cum s-a precizat anterior.

Intenția noastră a fost de a ajuta cetățenii care nu au imprimante acasă și/sau care preferă să nu scrie de mâna de fiecare dată aceleași informații, să completeze mai ușor acest formular.

O precizare foarte importantă este că datele completate nu părăsesc dispozitivul utilizatorului, ele sunt stocate local și utilizatorul are opțiunea de a le șterge. Drept dovadă, aplicația merge și fără acces la internet. Asta înseamnă că datele cu caracter personal introduse nu ajung nici la noi, nici la o terță parte și deci nu pot fi folosite.

Intenția noastră a fost să ajutăm, nu să încurcăm. Având în vedere ultimele recomandări publicate și pentru a nu genera nici un fel de confuzie, am decis să oprim aplicația și recomandăm tuturor să acceseze documentele de pe situl oficial. 

Din nou va asigurăm că nu am colectat și nu am stocat date utlilizatorilor. Ieri seară am trimis către guvern codul sursă al aplicației pentru a putea verifică acest lucru. ”

Știrea inițială

În condițiile ordonanței militare de restricționare a deplasărilor pe perioada carantinei, Binovate Labs SRL, o echipă cu pregătire în domeniul IT lansează aplicația probono Carantina.me care vă ajută să completați online declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o aveți asupra voastră când ieșiți din casă, dar și declarația de angajator.

Spre deosebire de varianta printată și tipărită a declarației, aceasta oferă utilizatorilor o serie de avantaje:

 1. Odată completate datele personale pentru prima declarație, acestea se pot prepopula pentru declarațiile următoare, astfel economisim timp. Pentru o declarație ulterioară, se poate selecta din prima căsuță persoana pentru care se vor precompleta datele. Dacă ați completat declarații pentru 3 persoane diferite de pe același dispozitiv și browser, atunci toate cele 3 profiluri au fost salvate și puteți alege pe care dintre ele le folosiți în noua declarație;
 2. Elimină necesitatea unei imprimante sau scrierea integral de mână. Conform anunțului oficial, declarația poate fi arătată de pe mobil sau tabletă și trebuie să includă datele personale, motivul deplasării și semnătura. Toate acestea se pot completa digital prin aplicație;

De asemenea, Carantina.me se poate utiliza foarte ușor și rapid:

 1. Accesez https://carantina.me/ de pe calculator sau telefonul mobil;
 2. Automat ajung la declarația pentru cetățeni – declarație pe propria răspundere, dar pot accesa și adeverință angajator făcând click pe link-ul din al doilea rând;
 3. Completez datele personale, precum și detaliile și motivele deplasării, din acest moment având două opțiuni:
 • Printez declarația și semnez: apăsând pe butonul generează declarație se va genera documentul în format PDF care poate fi printat și semnat fizic;
 • Folosesc declarația pe mobil: introduc semnaătura pe ecran, dupa care apăs butonul generează declarație și se va genera fișierul PDF cu semnatură, care poate fi arătat direct de pe mobil;

Este foarte important de reținut:

 1. Nu sunt colectate niciun fel de date cu caracter personal. Informațiile introduse sunt stocate doar pe dispozitivul personal, ele nu sunt transmise pe internet – odată accesat link-ul, puteți opri internetul și aplicația va funcționa și va genera PDF-ul declarației.
 2. Datele colectate local pot fi șterse apăsând pe link-ul (ștergeți datele presalvate) de sub prima căsuță.
 3. Aplicația utilizează Google Analytics pentru a avea informații generale despre numărul de utilizatori, despre dispozitivele de pe care este folosită aplicația etc. Utilizatorii au posibilitatea de a dezactiva Google Analytics prin link-ul din partea de jos a paginii

Binovate Labs SRL este o comapnie de tehnologie care are misiunea de a transforma practicile de management, oprimizarea modelelor de afaceri și îmbunătățirea vieții oamenilor prin soluții digitale pragmatice la problemele concrete. Una dintre direcțiile principale ale acesteia este sectorul de sănătate și industria farmaceutică.

Credit foto: ID 126725385 © Mykyta Dolmatov | Dreamstime.com

2 Comments
 1. Veghes Adrian
  V-au blocat ...pana astazi am folosit aplicatia dar acum nu mai merge!??
 2. Sebi
  Citez ceea ce scrie mai sus: "Intenția noastră a fost să ajutăm, nu să încurcăm. Având în vedere ultimele recomandări publicate și pentru a nu genera nici un fel de confuzie, am decis să oprim aplicația și recomandăm tuturor să acceseze documentele de pe situl oficial."

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: